Lai ķiploku un sīpolu galviņas būtu lielas, jūnijā ir nepieciešams veikt īpašu augu barošanu

Ar ko barot ķiplokus un sīpolus jūnijā, un kādu mēslojumu izmantot, pastāstīsim šajā rakstā.

Bet kāpēc vispār pūlēties un pašam audzēt ķiplokus?

Pašmāju ķiploki ir svaigāki un aromātiskāki nekā tie, kas nopērkami veikalā. Pašiem audzējot, tu zini, kādi mēslojumi un aizsardzības līdzekļi ir izmantoti, un vari nodrošināt, ka ķiploki ir pilnīgi dabiski un bez ķimikālijām. Ķiploku audzēšana mājas dārzā var būt ekonomiski izdevīga, īpaši, ja tos izmanto lielos daudzumos. Ķiploki ir diezgan viegli audzējami un prasa minimālu aprūpi.

Audzējot pašam, vari izvēlēties dažādas ķiploku šķirnes, kuras veikalos bieži nav pieejamas. Tas ļauj eksperimentēt ar dažādām garšām un kulinārijas iespējām. Ķiploki ir viegli uzglabājami un ilgstoši saglabā savu kvalitāti. Audzējot lielāku daudzumu, vari nodrošināt sevi ar ķiplokiem visu gadu.

Galvenās problēmas, audzējot gurķus, kas apgrūtina bezrūpīgo dārznieku dzīvi

Pareiza mēslošana

Jūnijs ir svarīgs mēnesis sīpolu un ķiploku attīstībā – šajā laikā aktīvi aug spalvas un zem zemes sāk veidoties sīpoli.

Savlaicīga pareizo mēslošanas līdzekļu ievadīšana šajā periodā veicina sīpolu palielināšanos, kā arī uzlabo to kvalitāti.

Ar ko barot ķiplokus jūnijā

Jūnijā ziemas ķiplokiem un sīpoliem nepieciešams fosfors un kālijs. Fosfors un kālijs paātrina sīpolu nobriešanu, veicina ražas pieaugumu.

Lai izaudzētu liela izmēra ķiplokus, jūnijā tie jābaro šādi:

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment