Lai ķiploku un sīpolu galviņas būtu lielas, jūnijā ir nepieciešams veikt īpašu augu barošanu

Var paņemt pa pus ēdamkarotes superfosfāta un kālija hlorīda, samaisīt tos un apkaisīt ķiploku dobes.

Var laistīt ar mēslojuma šķīdumu. Lai to sagatavotu 10 litros ūdens izšķīdina tējkaroti kālija monofosfāta. Vakarpusē apstrādājiet ķiplokus ar šo šķīdumu, izmantojot smidzinātāju.

Ar ko barot sīpolus jūnijā

Tāpat kā ķiplokus, arī sīpolus jūnija vidū var barot ar superfosfātu un kālija hlorīdu. Labāk ir izmantot mēslošanas līdzekļa ūdens šķīdumu. Jūnija sākumā sīpolus var mēslot ar slāpekli. Piemēroti ir urīnviela. Vienam spainim ūdens jāizmanto karote mēslojuma.

Lai pabarotu sīpolus ar kāliju, var izmantot koksnes pelnus, kas satur šo elementu lielā daudzumā.

Pirms viesu ierašanās es podā ieberu vienu karoti parastā sāls un ne par ko neuztraucos. Izspiegoju kādu triku no vīramātes un pati to uzlaboju

Izšķīdiniet vienu litru burku pelnu 10 litros ūdens un ar šo šķīdumu laistiet sīpolus un ķiplokus. Šāda barošana noteikti dos spēku augšanai – ķiploku un sīpolu galviņas izaugs lielas.

Pelnu uzlējuma vietā var izmantot kālija sulfātu – šim nolūkam 25 g mēslojuma izšķīdina 10 litros ūdens un laista augus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Izmantojot šo vienkāršos līdzekļus, kuri ir iegādājami teju jebkurā dārzkopības veikalā, vai arī sarūpējām mājās, jūs iegūsiet patiešām izcili lielu un skaistu sīpolu un ķiploku ražu. Galvenais atcerēties, ka ar šķidrajiem mēslojumiem augus apstrādāt vislabāk agri no rīta, jo īpaši gadījumos, kad ir karsts.

Arī interesanti: Vai kartupeļiem ir jāgriež nost ziedi, un kāpēc to darīt?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment