Lai pagatavotu ļoti gardas un veselīgas vafeles, omīte man teica, ka sākumā jānomizo bumbierus, tad tos sagriež četrās daļās un…

Daudzi no tiem, kuru bērnība bija padomju laikā, ļoti labi atceras mammu un vecmāmiņu mājās gatavotos desertus, kas patika pilnīgi visiem…

Šī vienkāršā, ātri pagatavojama, konditorejas izstrādājuma aromāts izplatās pa visu māju.  Varbūt PSRS laikā bija mazliet savādāki virtuves piederumi, tehnika, taču vafeļu recepte paliek nemainīga. Jebkurā gadījumā ideāla maltīte brokastīs vai launagā – tas ir ēdiens, kurš vienmēr uzlabos garastāvokli ikvienam.

Lai gan mūsu gadījumā tas nav gluži tas pats. Galu galā mēs pagatavojām burkānu vafeles, pievienojām tām arī riekstus un auzu pārslas. Tās izdevās neticami maigas, pufīgas un tikpat garšīgas kā bērnībā.

 

Sarežģītības pakāpe – minimāla

Pagatavošanas laiks – 50 minūtes

 

Sastāvdaļas 4 porcijām

malti lazdu rieksti – 50 grami

milti – 50 grami

auzu pārslas – 2-3 ēdamkarotes

sviests – 100 grami

liela vistas ola – 1 gabals

burkānu sula – 200 mililitri

burkāni – 1 gabals

cukurs – 3 ēdamkarotes

krustnagliņas – 3-4 pumpuri

augu eļļa

Pasniegšanai:

bumbieri ar blīvu mīkstumu – 500 grami

ingvera sakne – 5 centimetri

citronu sula – 4 ēdamkarotes

šķidrais medus – 3 ēdamkarotes

 

Pagatavošana

Nomizo ingveru un sarīvē uz smalkās rīves. Liek katliņā, pievieno citrona sulu un medu un maisa, līdz medus izšķīst.

Bumbierus sagriež 4 daļās, nomizo un izņem serdi. Bumbieru šķēles liek ingvera sīrupā un vāra uz vidējas uguns 2-3 minūtes. Bumbierus pārliek uz šķīvja un atdzesē, sīrupu rezervē.

Saputo sviestu un cukuru, tad pa vienai pievieno olas. Sasmalcina krustnagliņas, izsijā un iemaisa olu-eļļas maisījumā. Pievieno auzu pārslas, riekstus un miltus, pārlej ar burkānu sulu. Kārtīgi samaisa un ļauj mīklai nostāvēties 30 minūtes.

Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves un pievieno mīklai.

Cep vafeles un pasniedz ar bumbieriem un ingvera sīrupu.

Piezīme

Ja nav vafeļu pannas, var gatavot uz grila pannas vai cepeškrāsnī, izmantojot pareizās formiņas.

Noderīgs padoms

Pasniegšanai: ideālālais variants būtu ar bumbieriem ingvera mērcē. Patiesībā der jebkuras piedevas – skābs krējums, iebiezinātais piens, ievārījums vai jogurts. Ir daudz dažādas metodes, kuras var izmantot, lai pagatavotu izcilu maltīti, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušiem. Nav jābaidās eksperimentēt ar sastāvdaļām, jo tikai tā top kulinārijas šedevri.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment