Lai pagatavotu tik sulīgu omleti, izmantoju tikai vienu olu un… izdevās ideāla budžeta maltīte brokastīm

Reizēm ir grūti izdomāt, ko pagatavot, kad mājās ledusskapis ir gandrīz tukšs. Tomēr gribētos paēst garšīgas un sātīgas brokastis. Lūk, recepte, kura ir katra gardēža uzmanības vērta!

Omlete ir kā mūžīgā klasika rīta ēdienkartē – izcila izvēle brokastīm, kas iemīļota visā pasaulē. Šis ēdiens ir ārkārtīgi vienkāršs, var radoši eksperimentēt, pievienojot olām dažādas sastāvdaļas atbilstoši gaumei. Klasiskā omlete ir ar pienu, bet to var pagatavot arī bez un miltiem – tas nebūt nebūs sliktāks variants.

Gatavojot pēc šīs receptes – ēdiens ideāli piemērots četrām personām.

Sastāvdaļas

ola – 1 gabals

piens – 4 ēdamkarotes

milti – 2 ēdamkarotes

sāls, pipari – pēc garšas

 

Pagatavošana

Sakuļ olu ar sāli, pievieno pienu un labi samaisa.

Tad masai pievieno miltus. Visu kārtīgi samaisa ar dakšiņu, lai nepaliek kunkuļi. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz silta ūdens.

Uzkarsē pannu ar augu eļļu un ielej maisījumu. Omleti apcep apmēram 2-3 minūtes no katras puses.

Vēl viens variants, bet “mazliet dārgāks prieks”

Tomēr kāpēc gatavot to “pēc standarta” receptes, ja var nedaudz paeksperimentēt ar sastāvdaļām un pagatavot kaut ko vēl garšīgāku un sātīgāku.

Lūk, recepta sulīgai omletei ar sieru un desu, kas noteikti pārsteigs jebkuru ēdienu cienītāju. Tā tiek pagatavota ļoti vienkārši un ātri.

Ja nu tomēr ledusskapī atrodas šādas sastāvdaļas…

3 olas

1 tomāts

70 grami skābā krējuma

20 ml piena

5 grami sviesta

šķipsniņa sāls

40 grami rīvēta siera

10 grami svaigu garšaugu (dilles un pētersīļi)

70 grami desas

Pagatavošana

Dziļā bļodā – ar putojamo slotiņu viegli sakuļ olas, pievieno sāli un pienu.

Uz sakarsētas pannas liek sviestu un izklāj to.

Ielej olu maisījumu, pannai uzliek vāku, samazinot uguni, un ātri pagatavo pildījumu.

Dziļā bļodā sarīvē sieru, pievieno zaļumus, kubiņos sagrieztus tomātus un desu, visu pārlej ar saldo krējumu un kārtīgi samaisa.

Izcepto omleti apgriež vienā pusē un gatavo pildījumu liek uz pusi no omletes. Pārklāj pildījumu ar otru omletes pusi un uzliek pannai vāku.

Turpina gatavošanu uz mazas uguns, līdz siers pildījumā ir izkusis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment