Lai petūnija ziedētu krāšņi un ilgi, baro to šādi. Vienkārša barošanas shēma

Gandrīz katrs dārznieks audzē petūniju, taču reti kuram izdodas panākt ne tikai sulīgu, bet arī ilgu ziedēšanu, lai tā ne tikai iegūtu blīvi ziedoša kamoliņa izskatu, bet arī saglabātos līdz rudenim.

Lai to izdarītu, jums pareizi un bagātīgi jābaro petūnija. Un nemaz nav nepieciešams tērēt naudu par dārgu Osmokot, pretējā gadījumā jūs klausāties dažu emuāru autori un rodas iespaids, ka tas ir galvenais noslēpums. Faktiski sulīgu un ilgu ziedēšanu ir viegli sasniegt ar budžeta minerālmēslu palīdzību, kas ir pieejams ikvienam.

Vienkāršākais veids ir iegādāties komplekso mēslojumu, kas vienādās daļās saturēs slāpekli, fosforu un kāliju, kā arī nepieciešamos mikroelementus. Un izmantojiet šo mēslojumu visu vasaru, barojot to apmēram reizi 10-14 dienās.

Tomātu zupa no Marokas: saderam, ka nekad neko tik garšīgu nebūsiet baudījis (recepte)

To var aizstāt ar nitroammofosku, kas satur arī slāpekli, fosforu un kāliju, taču šo mēslojumu nevar izmantot bieži, jo tas satur kālija hlorīdu, un hlors negatīvi ietekmē augus, uzkrājoties augsnē. Īpaši maza poda ierobežotos apstākļos.

Tāpēc, ja vēlaties aizstāt komplekso mēslojumu ar kaut ko citu, es iesaku šo shēmu:

1. Kalcija nitrāts – satur pietiekamu daudzumu slāpekļa plus augiem nepieciešamo kalcija. Lietojiet kalcija nitrātu vasaras pirmajā pusē, apmēram reizi 2 nedēļās.

Vasaras otrajā pusē tā lietošanu labāk samazināt. Šoreiz uzklāju tikai pēc petūniju nogriešanas, kad atkal vajag uzkrāt masu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un redzētu pārējos soļus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment