Lai tulpes labi iesakņotos oktobrī, kā pareizi stādīt sīpolus

Rudens tulpju stādīšanai ir savas mazas nianses, bez kurām nav iespējams iztikt. Ļoti bieži dārznieki atrod vietu tulpēm gar siltumnīcu, gar sienām un žogiem, un kāpēc?

Tulpes slikti aug uz izpūstošām vietām un caurvēja, tām nepieciešamas vietas, kas pasargātas no vēja, vismaz no vienas puses. Turklāt, iestādot vienu rindu gar siltumnīcu ar tulpēm, nākamajā rindā var novietot viengadīgās puķes, kas zied līdz salnām.

Laiks tulpju stādīšanai rudenī.

Stādot tulpju sīpolus zemē, augsnes temperatūrai sīpolu dziļumā ideālā gadījumā jābūt 10 grādiem. Esmu pārliecināta, ka gandrīz neviens to nemēra zemē, bet mēs vienkārši koncentrējamies uz laikapstākļiem.

Ikviens dārznieks zina, kad aptuveni viņa reģionā, sākas aukstums un salnas. Cenšos pārstādīt un pārstādīt tulpes oktobra sākumā.

Tulpju stādīšanas termiņš ir līdz 15. oktobrim, tālāk stādīt tās ir riskanti, jo tās var vienkārši neiesakņoties. Stādot tulpes vēlu, noteikti uzberiet humusu vai kūdru un nosiltina ar egļu zariem.

Kā apstrādāt tulpes pirms stādīšanas rudenī?

Pārstādot savas sarkanās tulpes, kas aug kopš padomju laikiem, es tās stādu sausas. Šo tulpju sīpoli nesas***st, par to esmu pārliecināts.

Pēc sīpolu iegādes dārza veikalā, kur tagad pieejamas tikai Holandes šķirnes, varbūt no kaut kurienes citur, tās ir jāapstrādā.

Lasi vēl: Viss ies augšup: ir nosauktas 3 zvaigžņu zīmes, kas septembra beigās būs laimīgas – laime nāks uz ilgu laiku

Maxim Dachnik ir labākais risinājums, taču piemērots ir arī rozā kālija permanganāta šķīdums.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment