Laika eksperti prognozē sarežģītas vasaras beigas: Augusts nesīs trakas laika apstākļu izmaiņas

Augusts ir viens no vismīļākajiem vasaras mēnešiem Eiropā, un tas ir saprotami. Tas atšķiras no citiem vasaras mēnešiem ar savu unikālo gaisotni, ko papildina viegli atsvaidzinošs vēsums un garas naktis, kurās debesīs mirdz tūkstošiem zvaigžņu.

Augusta mēnesī gaisā virmo unikāla smarža, kas apvieno vasaras reibinošās smaržas ar rudens tuvošanās niansēm.

 

 

Augusts ir ideāls laiks, kad vēl ir ļoti silts, bet vairs ne karsts. Tomēr pēdējos gados šis pēdējais kalendārās vasaras mēnesis ir kļuvis par sezonas karstāko mēnesi. Piemēram, pagājušā gada augusts pārspēja gandrīz visus temperatūras rekordus meteoroloģisko novērojumu vēsturē kopš 1891. gada.

Sinoptiķu ilgtermiņa prognozes liecina, ka līdzīga situācija var sagaidīt arī austrumeiropiešus 2024. gada augustā. Proti, gaidāms smags vasaras noslēgums ar augstu temperatūru un atmosfēras spiediena svārstībām.

Gandrīz visu Austrumeiropas līdzenuma teritoriju augustā pārņems plaši cikloni, izraisot spēcīgas lietusgāzes, pērkona negaisus un spēcīgus vējus, kā arī citas iespējamas dabas kataklizmas.

Smagais 2024. gada augusts.

Sinoptiķu ilgtermiņa prognozes, kuras piepildās aptuveni 60 % gadījumu, norāda uz smagu augustu Austrumeiropā 2024. gadā.

Augusta pirmajā pusē reģionā valdīs gandrīz 30 grādu karstums, ko īslaicīgi atsvaidzinās spēcīgas lietusgāzes.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm pēc 15. augusta reģionā atgriezīsies ierastā klimatiskā situācija. Dienā temperatūra būs ap 25-26 grādiem, savukārt naktī tā svārstīsies no 10 līdz 14 grādiem virs nulles.

Kad temperatūra mainās no ļoti augstas uz mēreni vēsu, var rasties atmosfēras fronšu sadursmes, kas potenciāli izraisīs spēcīgas lietusgāzes, krusu, pērkona negaisu, vētras un pat orkānu.

Vilfands: vasaras otrajā pusē gaidāmas anomālijas – tornado, krusa, plūdi. Laikapstākļi solās būt nepatīkami. Uzzināsim, kas sagaida Latviju! Lasiet tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment