Laika pārbaudīta lečo recepte: tu ziemā priecāsies par šo uzkodu

Lečo ir viens no populārākajiem ziemas ēdieniem. Ir daudz recepšu, kā to pagatavot, un katrai saimniecei ir savs, gadu gaitā pārbaudīts veids.

Šodien piedāvājam jums pagatavot lečo pēc receptes, kas ir vienkārša, bet rezultātā iegūsi apetīti rosinošu našķi ziemai.

Sastāvdaļas:

Tomāti – 3 kg

Pipari – 3 kg

Asie pipari – 1 pāksts (vai pēc garšas)

Cukurs – 250 g

Eļļa – 250 ml

Sāls – 2 ēdamkarotes

Augu eļļa – 250 ml

9% etiķis – 2 ēdamkarotes

Garšvielas: lauru lapa, piparu graudiņi vai citas pēc garšas un vēlēšanās

Pagatavošanas metode:

Nomazgājiet tomātus un papriku, ja ir bojātas vietas, izgrieziet. Visu izmaliet caur gaļas mašīnu. Visu ielej dziļā katlā vārīšanai. Pievieno sāli, cukuru un garšvielas, brīdī, kad masa sasniegusi vārīšanās temperatūru, vāra vēl 30 minūtes.

Lasi vēl: Divas karotes veļas mazgājamajā mašīnā, un jūsu dvieļi būs mīksti kā pūka

Nomazgā aso piparu, notīra to no sēklām un sagriež gabaliņos. Lečo būs skaistāks, ja ņemsiet dažādu krāsu paprikas. Sagrieziet tādās formās, kā jums labāk patīk – tās var būt sloksnes vai kubiņi.

Pēc 30 minūtēm pievieno aso piparu un vāra vēl 10 minūtes. Trīs minūtes pirms gatavības pievieno etiķi un labi samaisa.

Gatavo lečo liek sterilizētās burkās un aizver ar sterilizētiem vāciņiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment