Laika ziņu eksperts Toms Bricis: Baltijas valstīm tuvojas tropiskā viesuļvētra

Foto – ekrānuzņēmums

Meteorologs Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” stāsta, ka uz Baltijas pusi virzās tropiskā viesuļvētra, kā arī atklāj to, vai tiešām Latvijā vēl tiks sagaidīti solītais +20 grādu siltums.

Raidījuma vadītāja interesējas, kur ir palikušas prognozes par siltajiem laika apstākļiem un vai šobrīd šī iepriekš izskanējusi prognoze ir mainījusies? Toms Bricis skaidro, ka nedēļas vidū uz Latvijas teritoriju atplūdīs gan tā saucamais “vietējais” Atlantijas okeāna ciklos, gan arī nedēļas otrajā pusē līdz Baltijas teritorijai nonāks tropiskais anticiklons.

Bricis kartē rāda, ka tā izskatās tropiskā viesuļvētra “Kirks”, kura nedēļas vidū sasniegs Franciju, tomēr tajā brīdī tai vairs nebūs viesuļvētras spēks – vējš būs stiprs, ap 30 metriem sekundē, būs arī ļoti stiprs lietus, tomēr tā vairs neesot viesuļvētra. Un nedēļas otrajā pusē šī pati viesuļvētra sasniegs arī Baltijas valstis.

Eksperts skaidro, ka bieži tas negadās, ka tropiskās viesuļvētras sasniedz Eiropu, tomēr šoreiz tā ir noticis. Satraukumam gan neesot pamata, jo no viesuļvētras, kad tā mūs sasniegs, būs palikuši tikai “krikši”. Tas izpaudīsies kā lietus, kas brīžiem mīsies ar sauli un atkal mākoņiem, taču tas absolūti noteikti nebūs nekas ekstrēms.

Foto – Pexels

Un tieši pateicoties šai viesuļvētrai, tā atnesīs arī jau iepriekš solītās siltākā gaisa masas. Vēl rīt, otrdien, visā Latvijā gaidāmi līdzīgi laika apstākļi šodienai – dzestrāks rīts, mēreni silta, saulaina pēcpusdiena. Bet jau trešdien gaidāms brāzmaināks vējš un līdz ar to – siltāks gaiss. Valsts dienvidu daļā termometra stabiņš pakāpsies līdz +18 vai +19 grādiem. Bet ceturtdien siltums būs jūtams jau visā Latvijā – sākot no +15 grādiem Vidzemes ziemeļos, līdz +19 un varbūt pat +20 grādiem citur Latvijas teritorijā.

Veiksme apbērs kā ar zeltu! Nosauktas 4 Zvaigžņu zīmes, kam šonedēļ noteikti jānopērk loterijas biļetes

Laika ziņu eksperts Bricis gan skaidro, ka nekāds siltums rekords tas, visticamāk, nebūs. Jo +20 grādi oktobrī jau ir bijuši un tas ticis fiksēts 2018.gada 18.oktobrī.

Foto – Pexels

Runājot par laika apstākļiem brīvdienās – gaisa temperatūra atkal pazemināsies, un šā brīža prognozes liecinot, ka laiks būs līdzīgs tam, kāds bija šajās brīvdienās – dzestrāki rīti, saulainākas pēcpusdienas ar lēnu vēju un mērenu gaisa temperatūru, kas ir visai atbilstoša oktobrim no +10 līdz +15 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment