Laika ziņu eksperts Toms Bricis nāk klajā ar steidzamu paziņojumu: pirmdien Latvijā gaidāmi ļoti bīstami laika apstākļi, kas nesīs plašus postījumus

Foto – Unsplash

Sestdien Latvijā laiks saglabāsies vēl sutīgs, bet no svētdienas gaidāmas izmaiņas laikapstākļos, un pirmdien būs pavisam nevasarīgi un pat bīstami laika apstākļi, sola Latvijā pazīstamais meteorologs Toms Bricis.

Sestdienas naktī temperatūra noslīdēs no + 13 līdz +18 grādiem, vietām Kurzemē no +10 līdz +12 grādiem. Diena būs tveicīga, ar temperatūru +23 līdz +28 grādiem, pārsvarā saulaina, vienīgi Vidzemē un Latgalē iespējams pērkona negaiss.

Svētdienas nakts būs silta – minimālā gaisa temperatūra būs no +15 līdz +19 grādi, bet dienā debesis apmāksies, visā valstī brīžiem līs, un sāks pastiprināties rietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +17 līdz +21 grādu, līdz dienas vidum valsts austrumos vietām līdz +24 grādiem, bet vakarpusē arī tur jau kļūs vēsāks.

Foto – Unsplash

Naktī uz pirmdienu virs Baltijas izveidosies spēcīgs ciklons, kas ievērojami pastiprinās ziemeļrietumu un ziemeļu vēju. Lielākās vēja brāzmas gaidāmas nakts otrajā pusē un pirmdienas priekšpusdienā, kad vietām piekrastē tās būs ap 25 metriem sekundē, bet iekšzemē daudzviet ap 20 metriem sekundē. Bricis brīdina, ka šis ir ļoti stiprs vējš, kas nesīs postījumus.

Lasi vēl: Šo jūs noteikti pat nenojautāt! Dārznieki atklāj, ka vislabākais laiks šī auga sēšanai ir tieši jūlija beigas: tas paspēj ne tikai izaugt, bet dod arī super lielu ražu

Tā kā koki ir lapoti, to spēja noturēties stiprās vēja brāzmās ir mazāka, tāpēc, visticamāk, ir gaidāma atsevišķu koku un to zaru lūšana. Ziemeļrietumu un ziemeļu vējš arī izraisīs ūdens līmeņa celšanos Rīgas līča Vidzemes piekrastē, iespējama pludmaļu applūšana.

Foto – ekrānuzņēmums

Neparasta recepte: iemarinēju 24 gurķu burkas tikai divās stundās, un visi, kas nogaršojuši, marinē tikai tā

Pirmdien gaidāmas arī īslaicīgas lietusgāzes, vietām ar pērkona negaisu. Laiks būs pavēss – maksimālā gaisa temperatūra no +16 līdz +20 grādiem. Taču turpmāk nākamnedēļ laiks atkal kļūs siltāks, saulaināks un arī sausāks.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment