Laika ziņu speciālists Toms Bricis steidz iepriecināt paziņojot, kad beidzot atkal sagaidīsim +20 grādu atzīmi

Foto – ekrānuzņēmums

Otrdien, 8. oktobrī, saglabāsies lietains laiks, vakarā gaidāmi nokrišņi, kas pastiprināsies līdz tumsai. No rīta gaisa temperatūra būs +6…+10 grādi, bet pēcpusdienā tā paaugstināsies līdz +13. Naktī tā atkal atdzisīs līdz +10 grādiem. Vēja ātrums būs 2,8 m/s. Pilsētās būs tradicionāli siltāks, ar vakara nokrišņiem skars visus rajonus.

Arī ziemeļu daļā laiks būs lietains un mākoņains, pat vēsāks nekā vidēji reģionā.

“Pēc siltā un sausā septembra Austrumeiropā pamazām nostiprinās tradicionālais rudens laiks: vidējā diennakts temperatūra sāk noslīdēt zem +7 grādiem pēc Celsija.

 

Foto – ekrānuzņēmums

Naktis kļūst ievērojami vēsākas, un dienas siltums ilgi neuzturas. Pilsētu iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties pakāpeniskai atdzišanai – jau 20. oktobrī iespējamas pirmās salnas. Pāreju uz rudens sezonu pavada biežākas lietusgāzes, bet to intensitāte saglabāsies Austrumeiropā sezonālās normas robežās,” ziņo meteorologi.

Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands paziņoja, ka zelta rudens ar intensīviem nokrišņiem Austrumeiropā iestāsies no 7. oktobra, apsteidzot grafiku. Viņš paskaidroja, ka tas notiks tāpēc, ka trūkst ūdens.

Trešdienas naktī vietām, bet pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet Latvijā gaidāms lietus. Pastiprināsies dienvidaustrumu un dienvidu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot līdz 15 metrus sekundē, taču laiks kļūs siltāks.

Lasi vēl: Dabas vērotājs Vilis Bukšs stāsta, ka oktobris būs traks mēnesis – vētras, spēcīgs lietus un pat sniegs

Trešdienas agrā rītā gaisa temperatūra būs no 6 līdz 11 grādiem, vietām valsts galējos austrumos noslīdot līdz 4 grādiem, bet dienas laikā tā paaugstināsies līdz 14…19 grādiem, ziemeļaustrumu Vidzemē – līdz 12 grādiem.

Ceturtdienas un piektdienas naktis būs siltas, bez salnām, un temperatūra noslīdēs līdz 9…14 grādiem. Ceturtdienas pēcpusdienā gaidāmi 15…19 grādi, un vietām valsts dienvidos termometra rādītājs īslaicīgi var sasniegt pat 20 grādus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment