Laistiet savas dobes ar pienu: agronoms atklāj kas tad notiks ar jūsu ražu un kā tā uzlabosies

Speciāliste un agronome Kovrigniha pastāstīja iedzīvotājiem, kā uzlabot augsnes kvalitāti ražas novākšanai un cīnīties ar dažādām likstām saistībā ar ražu.

Pētījumi liecina, ka sūkalas un piens var palīdzēt augsnei. Dabīgajā pienā esošais kalcijs stiprina augu šūnas, tādējādi palielinot izturību pret sliktiem laika apstākļiem.

Aminoskābju, kālija un fosfora pārpilnība palīdz augiem augt un ziedēt un uzlabo augļu kvalitāti. Laktoze nodrošina labvēlīgu baktēriju floru.

Kā mēslojumu ieteicams atšķaidīt pienu ar ūdeni proporcijā viens pret desmit un laistīt augus zem saknēm, neskarot lapas, informē agronome.

 

Piens var uzlabot augsni vairākos veidos, pateicoties tā sastāvdaļām, kas veicina augsnes struktūras un mikrofloras attīstību. Šeit ir detalizēts izklāsts par to, kā piens var ietekmēt augsni:

Barības vielu avots: Piens satur dažādas uzturvielas, piemēram, kalciju, fosforu, kāliju un slāpekli, kas ir svarīgas augu augšanai un attīstībai. Kalcijs palīdz stiprināt augu šūnu sieniņas, fosfors veicina sakņu attīstību un enerģijas pārvietošanos, bet kālijs uzlabo ūdens līdzsvaru un vispārējo augu veselību.

Mikroorganismu stimulēšana: Piens var veicināt labvēlīgu mikroorganismu attīstību augsnē. Piena cukuri (laktoze) un olbaltumvielas nodrošina barību mikroorganismiem, kas savukārt palīdz sadalīt organisko materiālu, uzlabo augsnes struktūru un palielina augsnes auglību.

Augsnes struktūras uzlabošana: Piena organiskie komponenti var uzlabot augsnes struktūru, padarot to drupanu un vieglāk aerējamu. Tas uzlabo ūdens infiltrāciju un drenāžu, kā arī ļauj saknēm vieglāk piekļūt skābeklim un ūdenim.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment