Laistīšana augustā: kurus augus nepieciešams laistīt katru dienu un kurus nav ieteicams (pilns saraksts no A līdz Z)

Pareiza laistīšana vasaras beigās var būtiski ietekmēt ražas kvalitāti un kvantitāti. Daži augi būs labāk sagatavojušies ziemai un nākamajā gadā dos labākus augļus. Šis ir ļoti svarīgs temats!

Es vienmēr saku, ka augusts ir īpašs mēnesis. No vienas puses, dažas kultūras jau ir novāktas. No otras puses, daudzi augi joprojām aktīvi ražo augļus.

Šķiet, ka pirmās grupas augus nav nepieciešams laistīt. Turpretī otrās grupas augi ir jālaista biežāk. Bet tas nav tik vienkārši! Pasaule ir maldinoša un glabā daudz noslēpumu.

Sāksim ar tiem kultūraugiem, kurus augustā vairs nav nepieciešams laistīt.

Kartupeļi un sīpoli

Vasaras beigās sīpoli un kartupeļi jau ir pabeiguši veģetācijas periodu. Pārmērīgs mitrums tiem tikai kaitēs. Atceros, kā jaunībā es laistīju kartupeļus, līdz tie bija novākti. Rezultātā liela daļa ražas sāka pūt vēl zemē.

Tagad es pārtraucu laistīt kartupeļus aptuveni 2-3 nedēļas pirms paredzamā ražas novākšanas datuma. Laistīšanas pārtraukšana palīdz kartupeļiem “sacietēt” un izveidot stingru apvalku. Kartupeļu uzglabājamība daudzkārt palielinās.

Tas pats attiecas uz sīpoliem. Pēdējo laistīšanu veicu aptuveni 2 nedēļas pirms ražas novākšanas. Sīpoli labi nobriest un ir gatavi ilgstošai uzglabāšanai.

Lasi vel: Sargeņģelis svētīs viņus ar laimi: 3 zvaigžņu zīmes, kas no 10. augusta iegremdēsies veiksmes straumē

Tagad parunāsim par kultūraugiem, kurus nepieciešams regulāri laistīt arī augustā.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment