Laistīšana augustā: kurus augus nepieciešams laistīt katru dienu un kurus nav ieteicams (pilns saraksts no A līdz Z)

 

Baklažāni, paprika un gurķi

Augustā tie joprojām aktīvi ražo augļus. Tāpēc tiem nepieciešama regulāra un bagātīga laistīšana. Es tos laistīju 2-3 reizes nedēļā. Protams, biežums ir atkarīgs no laika apstākļiem. Augsne nedrīkst izžūt. Taču tā nedrīkst būt arī pārāk mitra. Pretējā gadījumā saknes sāks pūt.

Īpaša uzmanība jāpievērš gurķiem. Tie ir jutīgi pret mitruma trūkumu. Īslaicīgs sausums var izraisīt rūgtu augļu rūgšanu. Es cenšos uzturēt augsni zem gurķiem pastāvīgi mitru, bet ne pārlaistītu.

Kāposti, bietes un burkāni

Arī šie dārzeņi augustā ir regulāri jāaplaista. Kāposti ir īpaši prasīgi pēc mitruma bumbulēšanas laikā. Es tos laistīju bagātīgi.

Arī bietes un burkānus nepieciešams regulāri laistīt. Mitruma trūkums var izraisīt sakņu kultūru plaisāšanu. Es tos bagātīgi laistīju reizi nedēļā, lai ūdens iekļūtu dziļi augsnē.

Tomāti

Tas ir nedaudz sarežģītāk. Tos tomātus, kas aug atklātā augsnē, es laistīju mēreni. Un tikai tad, ja redzu acīmredzamas vīšanas pazīmes. Augustā tiem nav nepieciešams daudz mitruma.

Tomātus siltumnīcā es turpinu laistīt. Bet retāk un mazāk nekā vasaras vidū. Parasti pietiek ar vienu laistīšanu nedēļā.

Zemenes, augļu koki un ogu krūmi

Augusts tiek uzskatīts par svarīgu mēnesi šo kultūru audzēšanai. Tās tagad veido pumpurus nākamajam gadam. Tāpēc laistīšana šajā periodā ir ļoti svarīga.

Es laistīju zemenes reizi nedēļā. Dažreiz laistīšanu apvienoju ar fosfora un kālija mēslojumu. Mēslošana ir nepieciešama, lai palīdzētu zemenēm sagatavoties ziemai un uzlaist vairāk ziedpumpuru.

Augļu kokus un ogu krūmus arī nepieciešams laistīt augustā. Es iesaku izmantot laistīšanas smidzinātāju. Tā ir spēcīga laistīšana, kas piesātina augsni ar mitrumu lielākā dziļumā.

Parasti laistīšana parasti tiek veikta augusta beigās – septembra sākumā. Zem katra pieauguša koka jālej līdz 5-6 spaiņiem ūdens.
Kā redzams, gandrīz visas kultūras ir jāturpina laistīt.

Lasi vēl: Parasts lēts sūklis, bet tik daudz priekšrocību! Ieliku ledusskapī un nekādu problēmu. Stāsta pieredzējusi japāņu mājsaimniece

Izņemot to, ka laistīšanas shēma nedaudz mainās. Ja esmu aizmirsis pastāstīt par kādu augu, tad labojiet mani komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment