Lapsenes nevar izturēt šīs eļļas aromātu. Es to vienkārši izsmidzinu uz logiem un durvīm, lai lapsenes tuvumā nelido!

Lapsenes ir visnepatīkamākie kukaiņi. Daudzi cilvēki no viņiem baidās kā no uguns.

Lapsenes ir plēvspārņu kārtas kukaiņi, kas ir labi zināmi ar savu raksturīgo izskatu un sociālo uzvedību. Lielākā daļa lapsenes sugu ir viegli atpazīstamas pēc to gludā ķermeņa, ko parasti rotā dzeltenas un melnas svītras, kas kalpo kā brīdinājuma krāsojums. Atšķirībā no bitēm, lapsenes ķermenis nav klāts ar matiņiem, un tām ir šaura “vidukļa” daļa, kas savieno krūtis ar vēderu.

Lapsenes var būt gan vienpatnes, gan sociālas. Sociālās lapsenes, piemēram, parastās lapsenes (Vespula vulgaris) un vācu lapsenes (Vespula germanica), dzīvo lielās kolonijās, kuras veido no papīram līdzīga materiāla, ko tās ražo, sakošļājot koksni un sajaucot to ar siekalām. Šajās kolonijās ir stingra hierarhija ar vienu karalieni, kas dēj olas, un strādniekiem, kas rūpējas par mazuļiem, meklē barību un aizsargā ligzdu.

Lapsenes ir svarīgas ekosistēmai, jo tās palīdz kontrolēt kaitēkļu populācijas, medījot citus kukaiņus, piemēram, mušas, kāpurus un zirnekļus, ko tās baro saviem kāpuriem. Pieaugušās lapsenes pašas barojas ar cukurotām vielām, piemēram, ziedu nektāru, augļu sulu un medusrasu. Tās ir arī nozīmīgi apputeksnētāji, lai gan mazāk efektīvi nekā bites.

Tomēr lapsenes var būt arī traucējošas cilvēkiem, īpaši vasaras beigās un rudenī, kad tās aktīvi meklē saldus ēdienus un dzērienus. Lapsenes dzēliens var būt sāpīgs un potenciāli bīstams cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret lapsenes indi. Tāpēc, saskaroties ar lapsenēm, ieteicams būt uzmanīgiem un izvairīties no straujas kustības, kas tās varētu provocēt.

Viņu kodums var būt ļoti sāpīgs, un cilvēkiem ar aler***ām tas var izraisīt briesmīgas sekas. Taču daudzi cilvēki nezina, ka lapsenes ir būtiskas mūsu ekosistēmai, iznīcinot laputis, miltrasu un pat kāpurus. Tāpēc viņus vajadzētu efektīvi padzīt, nevis nog***nāt. Lūk, kā no tiem viegli un nesāpīgi atbrīvoties.

Lasi vēl: 5 lietas, ko tavs kaķis nekad neaizmirsīs un nepiedos tev kā saimniekam

Mājas līdzeklis pret lapsenēm

Šos kukaiņus piesaista viss saldais – ziedi, augļu koki,
saldos dzērienus un pat smaržas. Viņi parasti ielido virtuvēs un telpās, kur ir augļi, kūkas vai saldo dzērienu glāzes.

Augi, kurus var un vajadzētu laistīt ar kefīru: jūs priecēs gan lieliska raža, gan skaisti ziedi

Tie, kas dzīvo privātmājā, ar tiem sastopas regulāri. Agrāk manī lapseņu parādīšanās izraisīja paniku. Bet tagad es zinu, kā viņus padzīt. Viņi mani vairs netraucē.

Lai manā mājā neiekļūtu kukaiņi, vasarā logus un durvis aizsargāju ar bieziem moskītu tīkliem. Tā ir prioritāte, jo īpaši lapsenēm, kuras piesaista saldie ēdieni.

Lasi vēl: Atradu 2 perfektus trikus, kā izmazgāt zeķes, lai tās kļūst atkal sniegbaltas: Atklāšu arī jums!

Tomēr tās nebūt nav labākās metodes!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu labākās metodes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment