Lapsenes nevar izturēt šīs eļļas aromātu. Es to vienkārši izsmidzinu uz logiem un durvīm, lai lapsenes tuvumā nelido!

Lietoju arī krustnagliņu eļļu, smarža tās atbaida. Atliek tikai sajaukt eļļu un ūdeni proporcijā 1:1 un pēc tam izsmidzināt to vietās, kur lapsenes viesojas visbiežāk. Jūs varat to izsmidzināt uz logiem, durvīm vai dārza mēbelēm.

Citas metodes

Stādiet pie logiem citronzāli, kuras smaržu ienīst lapsenes un citi kukaiņi. Veikalā var iegādāties arī eļļu ar šo smaržu un no tās pagatavot spreju.

Kafijas biezumi ir lēts un videi draudzīgs risinājums lapseņu apkarošanai. Vienkārši nosusiniet to un pēc tam uzlieciet to karstumizturīgā traukā. Grauzdētas kafijas smarža šiem kukaiņiem ir nepanesama.

Atradu 2 perfektus trikus, kā izmazgāt zeķes, lai tās kļūst atkal sniegbaltas: Atklāšu arī jums!

Kā atbrīvoties no lapsenēm dārzā

Mēģiniet pats savā dārzā uzstādīt lapseņu slazdu. Lai to izdarītu, jums vienkārši jānogriež plastmasas pudeles augšdaļa – apmēram 1/3 no augstuma – un jāievieto atpakaļ, otrādi. Ielejiet saldo dzērienu iekšā. Saldā aromāta piesaistītie kukaiņi iekritīs slazdā, bet nevarēs no turienes izkļūt, jo tie varēs pārvietoties galvenokārt gar trauka sienām.

Lasi vēl: 5 minūtēs ābolu pīrāgs pannā, kas kūst mutē. Garšīgi, vienkārši un ātri.

Tomēr jūs nevarat gaidīt, kamēr tie noslīks lipīgajā dzērienā – labāk tos izlaist vietā, kas atrodas prom no mājas/dārza.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment