Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs

Lasis kļūst maigi garšām piepildīts un patīkami sulīgs, ja to īsi iemarinē trīs vienkāršās sastāvdaļās, ko iecienījuši itāļu pavāri.

Lasis daudzās mājās tiek likts gan svētku galdā, gan ikdienas maltītēs, un ir patīkami zināt, ka ar pavisam vienkāršu pieeju šo zivti var padarīt vēl maigāku un garšām pilnāku. Lasis ir vērtīga un barojoša zivs, taču daļai cilvēku tā garša mēdz likties mazliet spēcīgāka, nekā gribētos. To ietekmē gan dabiskā aromāta intensitāte, gan tas, kā zivs tiek pagatavota. It īpaši, ja lasi gatavo cepeškrāsnī vai pannā, tā smarža var šķist izteiktāka. Tas ir pilnīgi normāli, taču, ja vēlamies maigāku rezultātu, ir pavisam vienkāršs veids, kā garšu sabalansēt, saglabājot lasi sulīgu un patīkamu.

Itāļu pavāru iecienītā garšas kombinācija

Kāds itāļu virtuves meistars dalījās ar recepti, kas palīdz panākt, lai lasim nebūtu tik izteiktas zivju nots, un tās pamatā ir trīs sastāvdaļas – kļavu sīrups, sojas mērce un ķiploks. Šī kombinācija ir vienkārša un viegli pieejama, taču tā piešķir zivij izsmalcinātu garšu, kur saldā, sāļā un aromātiskā nianse sabalansējas ļoti dabiski. Kļavu sīrups piešķir maigu saldumu, sojas mērce ienes nelielu sāļumu, savukārt ķiploks piešķir vieglu aromātu, nekļūstot dominējošs. Šāds salikums izceļ pašu lasi, nevis nosedz to, tādēļ zivs garša kļūst maigāka, bet joprojām izteiksmīga.

Kā notiek marinēšanas process

VIDEO:

Lai panāktu vēlamo rezultātu, lasi uz neilgu laiku iemērc aromātiskā marinādē. Pietiek ar aptuveni pusstundu, jo mērces sastāvdaļas zivs virskārtā iesūcas pakāpeniski un lēnām. Pirms tam filejas gabalus noskalo un nosusina, lai mērce klājas vienmērīgi.

Visu sajauc traukā un pārlej pāri lasim, apgriežot gabalus otrādi, lai tie būtu vienmērīgi pārklāti. Šis solis nevajag steigt – marinēšana ir mierīgs process, kas palīdz izcelt garšu, nevis to slāpēt. Sāli papildus neliek, jo sojas mērce pati nodrošina pietiekamu sāļumu.

Lēna cepšana rada sulīgu rezultātu

Kad marinēšanas laiks ir pagājis, lasi liek cepeškrāsnī, izvēloties mērenu temperatūru. Maigs cepšanas režīms nodrošina, ka zivs iekšpuse saglabā sulīgumu, bet ārpuse viegli karamelizējas. Pati marināde tiek uzsildīta atsevišķi, līdz tā kļūst nedaudz biezāka, un pēc tam maigi pārslacīta pāri gatavajam lasim.

Tas piešķir papildus spīdumu, aromātu un vienmērīgu garšas akcentu. Kopā tas veido patīkamu, sabalansētu un svinīgam galdam piemērotu ēdienu, kas garšos gan tiem, kas mīl lasi, gan arī tiem, kas līdz šim nav bijuši par to pārliecināti.

Vienkārša, pieejama un droša recepte ikvienam

Šī pieeja ir maiga, saprotama un piemērota jebkuram, kas vēlas radīt ko harmonisku un viegli baudāmu. Tā nav sarežģīta, neprasa īpašas prasmes un neprasa lielu laiku. Rezultāts ir sulīgs un maigi garšām piepildīts lasis, kas lieliski iederas Jaungada galdā vai citos svētkos.

Turklāt šī metode ļauj izvairīties no pārāk intensīvas zivju nots, saglabājot dabisku un siltu garšu, kas labi sader gan ar dārzeņiem, gan piedevām, gan ar svaigi ceptu maizīti Ja šis raksts šķita noderīgs un iedvesmoja izmēģināt jaunu recepti, aicinu apskatīt arī citus mierīgā stilā veidotus ikdienas un svētku gatavošanas padomus.