Lasis kļūs vēl sulīgāks, ja pirms gatavošanas pievienosi 1 vienkāršu sastāvdaļu, kas tam piešķir dziļāku garšu

Lai lasis būtu īpaši sulīgs un maigs, pietiek pievienot vienu vienkāršu sastāvdaļu, kas viegli izceļ tā dabisko garšu.

Dažkārt pietiek ar pavisam nelielu pavērsienu gatavošanā, lai labi pazīstams ēdiens iegūtu jaunu garšu un maigumu. Lasis ir viens no tiem produktiem, kas labi garšo gan cepts, gan sautēts, gan gatavots cepeškrāsnī. Tas ir sātīgs, maigs un piemērots gan vieglām pusdienām, gan siltām vakariņām. Taču daudzi pieredzējuši pavāri atzīst, ka lasi pagatavot tieši tā, lai tas saglabātos sulīgs un mīksts, ne vienmēr izdodas.

Laika gaitā daudzi ir mēģinājuši dažādas metodes, lai izvairītos no sausas struktūras, kas rodas, ja tas cepeškrāsnī uzturas ilgāk, nekā vajadzīgs. Tieši tāpēc sāk rasties interese par vienkāršiem risinājumiem, kas palīdzēs lasi pagatavot maigāku un aromātiskāku, neieguldot daudz laika un pūļu.

Viena sastāvdaļa, kas maina rezultātu

Pavāri norāda, ka medus pievienošana laša gatavošanā var šķist neierasta, tomēr tas darbojas ļoti dabiski. Siltumā medus kļūst šķidrāks, viegli iesūcas filejas virsmā un palīdz tai saglabāt mitrumu visas gatavošanas laikā. Šī plānā glazūra neļauj zivij izžūt, un rezultāts ir maigs, sulīgs lasis ar vieglu garšas dziļumu, kas nepārņem ēdienu, bet gan harmoniski to papildina. Medus dabiskā salduma nots piešķir laša garšai nelielu līdzsvaru, un tas akcentē tā maigo aromātu daudz patīkamāk, nekā dažādas stipras marinādes.

Kā medus piešķir garšai dziļumu

Lai arī medus ir salds, tas gatavošanas laikā neveido izteiktu cukura garšu. Siltums rada vieglu karamelizāciju, kas filejai piešķir plānu, maigu kārtiņu ar tikko jūtamu siltumu un bagātību. Tieši šī plānā garoza akcentē laša dabisko garšu, padarot to izteiksmīgāku, nevis slēpjot to. Medus arī ļoti labi sader ar citām maigām sastāvdaļām, piemēram, citronu miziņu, vieglu sinepju kārtiņu vai šķipsniņu paprikas pulvera, tāpēc šī metode ļauj saglabāt vienkāršību, tomēr piedāvā bagātīgāku rezultātu.

VIDEO:

Kā pareizi pievienot medu gatavošanas procesā

Pirms cepšanas lasi var viegli apslacīt ar nelielu daudzumu medus, ko vislabāk sajaukt ar dažiem pilieniem citrona sulas vai mazliet eļļas, lai tas vienmērīgāk izklājas. Tad fileju var paturēt 10–15 minūtes, lai sastāvdaļas viegli iesūcas virsmas slānī. Šis laiks nav garš, tomēr pietiek, lai medus radītu aizsargkārtiņu, kas cepšanas laikā palīdz saglabāt mitrumu. Gatavojot krāsnī vai uz pannas, nav nepieciešamas īpašas temperatūras — process notiek kā parasti, vien ar maigāku, sulīgāku rezultātu.

Kā medus palīdz saglabāt laša sulīgumu

Vienkāršākais skaidrojums ir tas, ka medus palīdz veidoties plānai glazūrai, kas aiztur laša dabisko sulu iztvaikošanu. Tādējādi fileja paliek maiga visā biezumā, un tās struktūra saglabājas elastīga, nevis sausa. Daudzi, kas izmēģinājuši medu laša gatavošanā, atzīst, ka filejas iekšpuse kļūst tik maiga, ka tā viegli atdalās ar dakšiņu, savukārt garšā jūtams patīkams siltums un neliela aromātiska nots, kas ēdienu padara īpašāku.

Kam pievērst uzmanību, gatavojot ar medu

Medu vajag lietot mazā daudzumā. Tas nav domāts, lai padarītu lasi saldu, bet gan lai palīdzētu tam saglabāt mitrumu un piešķirtu vieglu garšas dziļumu. Tas nozīmē, ka viena neliela tējkarote uz fileju ir pilnīgi pietiekama. Ja vēlas izteiktāku garšas akcentu, medu var papildināt ar citronu, sinepēm vai vieglu garšvielu maisījumu, taču arī šeit labāk pieturēties pie vienkāršības, kas laša garšai piestāv vislabāk.

Noslēgumā

Medus pievienošana ir maigs, dabisks un pavisam vienkāršs veids, kā padarīt lasi sulīgāku un garšā bagātīgāku, saglabājot tā dabisko vienkāršību.