Lasis svētkos garšos daudz sulīgāk, ja pirms cepšanas cepeškrāsnī tam pievienosi vienu pavisam parastu virtuves produktu

Lai svētku mielasts izdotos nevainojams, izmēģiniet šo pārbaudīto metodi, kas palīdz lasim saglabāt visu dabīgo mitrumu un bagātīgo garšu visas cepšanas laikā.

Lasis ir viena no iecienītākajām un cienījamākajām izvēlēm svētku mielastam, jo tas ne tikai izskatās karaliski, bet ir arī bagāts ar vērtīgām uzturvielām. Tomēr daudzi saimnieki baidās no šīs zivs gatavošanas, jo tā ir ļoti prasīga pret temperatūras režīmu un var mirklī kļūt sausa vai pat nedaudz sīksta.

Patiesībā kļūda nav jūsu prasmēs, bet gan apstāklī, ka cepeškrāsns karstais gaiss ļoti ātri iztvaicē zivs dabīgo mitrumu. Par laimi, pastāv viena pavisam vienkārša un gadu desmitiem pārbaudīta metode, kā to novērst, izmantojot lietu, kas atrodama katrā virtuves atvilktnē. Šis slepenais palīgs, pareizi pielietots, spēj padarīt jūsu svētku maltīti neaizmirstamu.

Kāpēc zivs cepeškrāsnī mēdz zaudēt savu sulīgumu

Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka lasis pats par sevi ir pietiekami trekns, lai neapdegtu, taču patiesībā tā fileja ir daudz jutīgāka pret karstumu nekā vista vai liellops. Augstā temperatūrā tauki izkūst un mitrums zūd nekavējoties. Izmantojot īpašu paņēmienu, ko tūlīt apskatīsim sastāvdaļu sadaļā, jūs izveidojat unikālu mikroklimatu, kurā lasis nevis cepas sausā karstumā, bet gan lēni briest savā sulā un tvaikos.

Šī “tvaika pirts” efektīvi pasargā zivs maigo struktūru un nodrošina, ka tā saglabāsies mīksta līdz pat pēdējam kumosam. Turklāt šī metode palīdz visām pievienotajām garšvielām, eļļai un citrona sulai iesūkties dziļāk filejā, padarot garšu daudz piesātinātāku un bagātīgāku, neizmantojot sarežģītas mērces.

Nepieciešamās sastāvdaļas un sagatavošanās darbi

VIDEO:

Lai pagatavotu šo izcilo maltīti, jums būs nepieciešams aptuveni viens kilograms svaigas laša filejas bez asakām, divas ēdamkarotes augstākās kvalitātes olīveļļas un pāris nelieli citroni. Garšas niansēm sagatavojiet četras nelielas ķiploka daiviņas, vairākus svaiga rozmarīna vai timiāna zariņus, sāli un piparus.

Taču galvenais elements, kas nodrošinās iepriekš minēto sulīgumu, ir parastā alumīnija folija. Tieši šis vienkāršais materiāls būs jūsu laša aizsardzība pret karsto gaisu.

Pirms sākat darbu, izņemiet zivi no ledusskapja vismaz desmit minūtes iepriekš, lai tā sasniegtu istabas temperatūru, un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz divsimt grādu atzīmei.

Detalizēta pagatavošanas gaita soli pa solim

Sākumā ieklājiet cepešpannā pietiekami lielu alumīnija folijas loksni un viegli apslakiet tās vidusdaļu ar eļļu, lai zivs nepieliptu. Izvietojiet folijas centrā rozmarīna zariņus un plānas viena citrona šķēlītes, tad lieciet tām virsū laša fileju ar ādu uz leju. Pārlejiet zivi ar atlikušo olīveļļu, pievienojiet saspiestas ķiploka daiviņas un bagātīgi pārkaisiet ar sāli un pipariem, beigās pārliekot pāri vēl dažas citrona šķēlītes.

Pats svarīgākais ir cieši nolocīt folijas malas uz augšu, izveidojot gaisa necaurlaidīgu aploksni jeb “kabatiņu”, lai viss tvaiks cepšanās laikā paliktu iekšpusē. Lieciet pannu krāsnī uz piecpadsmit līdz divdesmit minūtēm atkarībā no filejas biezuma.

Noderīgi padomi izcilam rezultātam un noslēgums

Kad noteiktais laiks ir pagājis, izņemiet pannu no krāsns, taču nesteidzieties tūlīt vērt vaļā foliju un ļaujiet zivij “atpūsties” vēl trīs līdz piecas minūtes, jo šajā laikā temperatūra iekšpusē izlīdzināsies un sulas nostāsies savās vietās. Šādi pagatavots lasis būs neticami maigs un saderēs ar jebkuru piedevu, sākot no krāsnī ceptiem dārzeņiem līdz pat viegliem rīsiem. Mēs ceram, ka šī vienkāršā metode palīdzēs jums šogad radīt īstus svētkus bez lieka satraukuma par rezultātu.

Vai jums ir kāds īpašs paņēmiens, kā padarīt svētku mielastu neaizmirstamu? Lūdzu, dalieties ar savu pieredzi komentāros!