Latviešu aktrise Zane Daudziņa ar dziļām emocijām pavēstījusi par svarīgu lēmumu, kas skar viņas profesionālo dzīvi. Aktrise, rakstniece un pedagoģe Zane Daudziņa ir izlēmusi veikt būtiskas pārmaiņas savā dzīves ceļā.
Viņa pieņēmusi lēmumu pārtraukt darbu Latvijas Kultūras akadēmijā, kur nostrādājusi gandrīz 25 gadus. Daudziņa norāda, ka šis ir viņas pēdējais semestris akadēmijā.
“Gandrīz ceturtdaļgadsimtu esmu bijusi šajā darbā, taču esmu nolēmusi uz kādu laiku no tā aiziet. Varbūt ne uz visiem laikiem, jo akadēmija vienmēr būs kā brīvības sala manā apziņā. Taču šobrīd izjūtu nogurumu…” – atklāj aktrise. Bet studentiem ir vajadzīgs pasniedzējs, kuram acis deg no rīta līdz vakaram. Esmu daudz domājusi un sapratusi, ka ārējā atzinība man vairs nav tik būtiska.
Man nav svarīgi, vai esmu asociētā profesore vai vienkārši Zane Daudziņa. Lai gan man būtu iespēja palikt, un akadēmija mani negrib viegli laist prom, es esmu izlēmusi. Atgādinām, ka pagājušajā gadā iznāca Daudziņas grāmata “Bērnudienas Komunālijā”, kuras ilustrācijas veidojusi viņa pati. Grāmata guvusi lielu atzinību un popularitāti.
Ja man kāds jautātu, kas ir Zane Daudziņa, es teiktu – mūžīgais pavasaris. Viņā vienmēr plaukst jaunas idejas, un viņas enerģija uzplaukst ikvienā izrādē un katrā tikšanās reizē ar skatītājiem. Taču patiesībā viņa ir ne tikai aktrise un runas pedagoģe, bet arī rakstniece un māksliniece. Nesen izdotā “Dienasgrāmata” ir liecība tam – grāmatā viņa dokumentējusi pandēmijas gadu ar visu tā neskaidrību, satraukumu, pielāgošanos jaunajai realitātei un prieka meklējumiem. Turklāt grāmatas vāku un ilustrācijas veidojusi pati autore.
Aktrise atzīst arī par ko klusējusi kādu laiku – lasiet tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kaķis sāka man mājās nes monētas, bet pa vienai: nolēmu kāpņutelpā nolikt video novērošanas kameru
- “Vai tev grūti viņus pieskatīt? Tev taču savu nav, paauklē manus” – māsa uzkrāva savus bērnus un aizlidoja uz Turciju
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos
- Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam
- Naudas koku decembrī es apgriežu tikai šādi, lai tas neizstīdzētu un uzziedētu ar vēl bagātīgākiem ziediem
- Gardākā svētku uzkoda: kraukšķi ar brētliņām, kas pazūd vienā mirklī










