Latviešu modes mākslinieks Dāvids salīdzinājis cenas Spānijas un Latvijas veikalu cenas: viņš ir nepatīkami pārsteigts un saskumis (video)

Foto – ekrānuzņēmums

Modes mākslinieks un dārzkopis Dāvids sociālajā vietnē “Facebook” dalījies ar kādu video, kas raisījis karstas diskusijas. Viņš šajās dienās atpūties Spānijā, kur apmeklējis arī pārtikas lielveikalu.

Dāvids savu video iesāk ar īsu ievadu – viņš nolēmis doties uz kādu supermārketu, kas atrodas ļoti tuvu viņa viesnīcai – vien dažus metrus tālāk. Viņš grib paskatīties, ko tad tur īsti tirgo un kādas ir preču cenas.

Ieejot veikalā Dāvids ir manāmi apjucis. Viņš staigā gar plaukties, skatās plašo piedāvājuma klāstu un saka, ka viņam ir ļoti, ļoti skumji. Kāpēc?

Izrādās, ka Spānijas lielveikalos cenas ir ļoti atšķirīgas no tām cenām, kādas redzamas mūsu – Latvijas veikalu plauktos. Dāvids spriež – kad viņam pienāks vecumdienas, viņš, visticamāk, nevarēs atļauties dzīvot Latvijā, un viņam, iespējams, būs jāpārceļas uz Spāniju.

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Raimonds Pauls intervijā bija atklājis, kas viņam apkārtējos izraisa lielas dusmas: “Neiedomājami!”

Viņš salīdzina cenas dažādās preču grupās – higiēnas precēm, piemēram, zobu pastām, dārzeņiem un augļiem, picām, lazanjām un citām lietām. Un viss, ko viņš redz un arī rāda video, diemžēl ir krietni, krietni lētāks.

Dāvids, to visu redzot, spriež pie sevis, ka tas patiešām ir skumji – par to, ka Latvijā viss ir tik dārgs, bet te – saulainajā Spānijā tik plašs piedāvājums un viss ir krietni lētāk. Viņš pamana arī vēl kādu patīkamu lietu, kas atšķiras no Latvijas supermārketiem – veikalam esot divas ieejas un izejas, tāpēc cilvēku plūsma ir daudz brīvāka. Tāpat arī – strādājot pilnīgi visas kases, tāpēc no rindām nav ne miņas.

Foto – ekrānuzņēmums

Cilvēki komentāros norāda, ka tā patiešām ir, ka Latvijā cenas pārtikas veikalos ir daudz dārgākas, uz to norāda arī tādi cilvēki, kas ikdienā Latvijā nedzīvot. Skumji.

Skaties Dāvida nofilmēto video:

Nākošajā dienā Dāvids cenu salīdzinājumu paplašinājis. Komentāros pie iepriekšējā video viņam daudzi cilvēki esot rakstījuši, ka jāaiziet uz Spānijas “Lidl”, jo tur cenas esot vēl lētākas. Ieejot veikalā Dāvids tomēr secina, ka tieši Lidlā cenas nemaz tik lētas nav – piemēram, dārzeņi, olas, garneles, smalkmaizītes – tādās pat cenās kā pie mums un varbūt pat dārgāk. Piemēram, kartupeļi maksā 2,02 eiro kilogramā.

Piemēram, “Lidlā” jogurts un picas maksā tieši uz pusi dārgāk nekā iepriekšējā supermārketā, kuru Dāvids apmeklēja. Galu galā, viņš tomēr izsecina, ka “Lidl” cenas izrādījušās daudz dārgākas nekā spāņu supermārketā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment