Latvijas darba devēji aicina Zviedrijas latviešus uz sarunu par atgriešanos Latvijā

Lai veicinātu Zviedrijā dzīvojošo un strādājošo Latvijas valstspiederīgo interesi par atgriešanos Latvijā, šodien, 29. maijā plkst. 18:00, Stokholmā, Latvijas vēstniecības telpās, notiks paneļdiskusija par darba un uzņēmējdarbības iespējām Latvijā.

“Ņemot vērā, ka Latvijas ekonomikas attīstība ir uzņēmusi straujus apgriezienus, Latvijā arvien vairāk ir jūtams kvalificēta darbaspēka trūkums. Par to tiek runāts arvien skaļāk gan uzņēmēju aprindās, gan arī valdības līmenī. Mums likās, ka ir svarīgi no vārdiem ķerties pie darbiem, un doties pie auditorijas, kurai potenciāli varētu būt interese par atgriešanos un darba un uzņēmējdarbības iespējām Latvijā,” skaidro “Your Move” līdzdibinātājs Jānis Kreilis.

Tikšanos, uz kuru aicināti Zviedrijā dzīvojošie un strādājošie Latvijas valstspiederīgie, atklās Latvijas vēstnieks Zviedrijā Marģers Krams. Diskusijā piedalīsies Latvijas Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Zviedrijā Austra Krēsliņa un finanšu analītikas uzņēmuma FactSet filiāles vadītājs Latvijā Frode Aasheim. Diskusiju moderēs personālatlases uzņēmuma “Your Move”, kas specializējies remigrantu piesaistē, vadības pārstāvji Jānis Kreilis un Reinis Znotiņš. Tikšanos organizē “Your Move” sadarbībā ar Latvijas Nodarbinātības valsts aģentūru, kā arī Latvijas vēstniecību Zviedrijā un Zviedrijas latviešu apvienību.

“Šādas diskusijas norise Stokholmā ir izvēlēta apzināti, ņemot vērā, ka Latvijas un Latvijā bāzētajos starptautiskajos uzņēmumos arvien vairāk pieaug pieprasījums pēc skandināvu valodu zināšanām, kas pozitīvi atspoguļojas gan darba devēju piedāvātajās nodarbinātības iespējās, gan atlīdzības apmērā,” piebilst J. Kreilis.

Viņš aicina ārzemēs dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos, kuriem ir interese par atgriešanos Latvijā, ieskatīties portālā “YourMove.lv”, kur pieejama informācija gan par šobrīd pieejamām darba vakancēm, gan arī kodolīga informācija par izglītības, veselības aprūpes un nodokļu sistēmu Latvijā, un citiem pārcelšanās procesā svarīgiem jautājumiem.

“YourMove.lv” ir darba un informācijas portāls remigrantiem, kas savieno Latvijas izcelsmes profesionāļus ar darba devējiem Latvijā. Portālam uz šo brīdi ir pievienojušies vairāk nekā 100 darba devēji, kuri ir saviem darbiniekiem gatavi piedāvāt konkurētspējīgas algas un labu darba vidi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment