Latvijas premjerministre apliecina, ka nav iemesla apšaubīt valdības stabilitāti

Nav pamata apšaubīt Jaunās Vienotības (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Progresīvo koalīcijas stabilitāti, intervijā TV24 sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa, komentējot Progresīvo deputāta Edgara Zeldera lēmumu pamest frakciju.

Jaunajai Vienotībai Saeimā ir 25 deputāti. ZZS ir 16, bet Progresīvajiem – deviņi. Kopā tas ir 50 balsis. Koalīciju atbalsta Saeimas deputāti Oļegs Burovs un Igors Rajevs, kas nav frakcijas biedri, tādējādi koalīcijai kopumā ir 52 balsis.

Premjers uzskata, ka koalīcijai ir “stabilas 52 balsis”, un koalīcijai ir “rezerves, ja nepieciešams”, ko premjeram apstiprināja ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Uz jautājumu, vai Jaunā Vienotība plāno runāt ar citām partijām par atbalstu koalīcijai, Siliņa atbildēja, ka šādi plāni nav dienaskārtībā. Vienlaikus viņa sacīja, ka ir gatava strādāt pēc iespējas plašāk, jo, neskatoties uz politisko piederību, virkne jautājumu ir valstiska lieta.

Kā jau iepriekš ziņots, turpmāk Zelderis Saeimā strādās kā bezpartejiskais deputāts. Zelderis sacīja, ka neatbalstīs koalīciju balsojumos kā līdz šim, bet, ja būs svarīgi un pamatoti jautājumi, viņš var apsvērt iespēju tos atbalstīt. Zelderis piebilda, ka politika ir arī kompromisu māksla.

Vaicāts, vai viņš ir ieinteresēts individuālā sadarbībā ar koalīciju, Zelderis neizslēdza šādu iespēju, piebilstot, ka līdz šim nav bijušas sarunas ne ar vienu Saeimā pārstāvēto partiju.

Zeldera partija maija beigās paziņoja, ka sarauj saites ar progresīvajiem.

Zelderis iepriekš sacīja, ka pārstāv reģionus, piebilstot, ka Progresīvos neinteresē problēmas ārpus Rīgas. Sadarbība starp abām partijām būtībā beidzās “jau sen”, taču par to publiski netika ziņots.

Vaicāts, kas viņam koalīcijas darbā nepatīk, Zelderis sacīja, ka viņu neapmierina tas, kā tiek risināti jautājumi, cik daudz tiek darīts un kādi ir koalīcijas sasniegumi. Kā piemēru viņš minēja likumprojektu par Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu, kurā viņš atturējās balsojumā. Viņš sacīja, ka nesaprot, kāpēc jautājums griežas tikai ap Rēzekni, jo Talsos, pēc viņa teiktā, ir milzīgas finansiālas problēmas un pārkāpumi, bet neviens negrib uz tiem paskatīties, piebilstot, ka līdzīga situācija ir arī citās pašvaldībās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment