Lauku mājas sausajā tualetē valdīs paradīzes dārza smarža: viena viegla viltībiņa!

Meklējot veidus, kā atbrīvoties no nepatīkamām smakām, daudzi cilvēki izvēlas izmantot dārgus gaisa atsvaidzinātājus un citas ķīmiskas vielas.

 

Šie produkti bieži tiek reklamēti kā ātri un efektīvi risinājumi, kas novērš nevēlamas smakas un atstāj patīkamu aromātu.

 

Tomēr ir daudz tautas metožu, kas var būt tikpat efektīvas. Šodien es vēlos pastāstīt par vienu no maniem iecienītākajiem risinājumiem, kura pamatā ir zāģu skaidas. Šis dabiskais un viegli pieejamais materiāls ne tikai efektīvi novērš nepatīkamas smakas, bet arī ir draudzīgs videi.

Šis vienkāršais smaku likvidēšanas veids balstās uz zāģu skaidu izmantošanu, kas ir koka izstrādājumu ražošanas blakusprodukts.

Es vienmēr rūpējos, lai manā dārzā būtu zāģu skaidas, jo tās ir noderīgas dažādās situācijās.

 

 

Tomēr, pirms sākat izmantot zāģu skaidas, ir svarīgi atcerēties, ka ne visi koksnes veidi ir vienlīdz efektīvi.

Zāģu skaidu tipi var atšķirties atkarībā no tā, kā tie tiek ražoti un no koka sugas, no kuras tie ir izgatavoti. Šeit ir daži bieži sastopamo zāģu skaidu tipi:

Mīkstās koksnes skaidas

Šīs skaidas ir izgatavotas no mīkstām koksnes sugām, piemēram, priedes vai eglēm. Tās bieži tiek izmantotas dekoratīvos mērķos un kompostēšanai.

Cietās koksnes skaidas

Šīs skaidas ir ražotas no cietajām koksnes sugām, piemēram, ozola, bērza vai kļava. Tās ir izturīgākas un bieži tiek izmantotas mājsaimniecībā un dārza projektiem.

Kokogriezumu skaidas

Šādas skaidas ir rezultāts no kokogriezuma ražošanas procesa, kurā tiek ražoti plāksnes, dēļi un citas koksnes formas. Tās var būt gan no mīkstajām, gan cietajām koksnes sugām.

Kompozītmateriālu skaidas

Dažreiz zāģu skaidu ražošanā tiek izmantoti arī kompozītmateriāli, piemēram, sasmalcināti plastmasas un koka maisījumi. Šādas skaidas bieži ir izturīgas pret laika apstākļiem un kaitēkļiem.

Reciklētas skaidas

Lai samazinātu atkritumu apjomu, daudzas zāģu skaidu ražošanas vietas izmanto reciklētas koksnes materiālus, piemēram, atkritumus no kokapstrādes rūpniecības vai piederumus no citiem procesiem.

Katra veida zāģu skaidu ir piemērots dažādiem mērķiem un lietojumiem, atkarībā no to īpašībām un izcelsmes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu noskaidrotu, kuras labāk izvēlēties lauku tualetei – kuras ātrāk sadalās un ir specīgāks aromāts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment