Lavašs ar biezpiena pildījumu ir lielisks risinājums ātrām un garšīgām brokastīm vai uzkodām. Pagatavošanas vienkāršība padara šo ēdienu pieejamu ikvienam, bet rezultāts iepriecinās pat gardēžus.
Sastāvdaļas:
200 grami biezpiena;
1 ola;
3 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote cietes vai miltu;
1 tējkarote vaniļas cukura;
3 lavaša plāksnes.
Pagatavošana:
Bļodā liekam biezpienu, saldumam pievienojam olu un cukuru.
Lai masa būtu biezāka, pievienojam cieti, ko varam aizstāt ar parastajiem miltiem.
Pieberam vaniļas cukuru, lai ēdiens būtu aromātiskāks.
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisām. Ja biezpiens ir pārāk sauss, pievienojam dažas ēdamkarotes saldā krējuma, lai pildījums būtu sulīgāks.
Izklājam lavašu uz galda, sagriežam to kvadrātos un uz katra liekam nedaudz biezpiena masas.
Uzmanīgi sarullējam lavašu ruletē, pārliecinoties, ka malas ir aizvērtas un pildījums neizplūst.
Ja lavašs ir trausls, uzkarsējam to mikroviļņu krāsnī pāris sekundes. Ta padarīs to mīkstāku un vieglāk saritināmu.
Ruletes liekam ar pergamentu izklātā cepešpannā.
Apsmērējam ruletes ar sakultu olas dzeltenumu un pēc vēlēšanās apkaisām ar sezama sēklām.
Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes līdz ruletes kļūst zeltaini brūnas.
Izmēģinot šo recepti, tu iegūsi kārumu ar kraukšķīgu garoziņu un maigu, sulīgu pildījumu, Izbaudi garšu un neaizmirsti padalīties savos iespaidos sociālajos tīklos!