Šī uzkoda iepriecinās ikvienu. Rullītis ir lieliski piemērots kā piedeva zupai vai kā neatkarīgs ēdiens. Ēdienu sagatavo iepriekš un uzglabā ledusskapī līdz viesu ierašanās brīdim, tad vienkārši sagriež porcijās un pasniedz.
Sastāvdaļas
Lavašs – 1 gabals
Šampinjoni – 250 g
Cietais siers – 100 g
Sīpols – 1 gabals
Sviests – 30 g
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Pētersīļi – neliels saišķis
Pagatavošana
Sēnes nomazgā, nomizo sīpolu, sagriež mazos kubiņos un apcep uz pannas sviestā līdz zeltaini brūnas. Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves.
Nomazgājiet un sasmalciniet pētersīļus. Bļodā liek apceptās sēnes, sarīvēto sieru, sasmalcinātos pētersīļus, majonēzi, maltus melnos piparus un sāli. Labi samaisiet, lai iegūtu vienmērīgu masu.
Izklājiet lavašu un vienmērīgi izklājiet pildījumu pa visu virsmu. Satiniet lavašu rullī un ievietojiet ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai tas nostāvētos un kļūtu vieglāk sagriežams.
Ja vēlaties, rullīšus var apcept uz pannas ar nelielu daudzumu augu eļļas, lai tie iegūtu kraukšķīgu garoziņu. Bet tikpat labi rullīšus var ēst aukstus un apcepšana nav obligāta. Jebkurā gadījumā sagrieziet lavaša rulli mazākos gabaliņos un pasniedziet kā uzkodu vai piedevu.
Lavaša rullīšiem ar sēnēm un sieru var pievienot dažādas sastāvdaļas, lai uzkoda būtu interesantāka un bagātīgāka. Piemēram, paprika piešķirs krāsainību un saldenu garš. Tā ir jāsagriež smalkos kubiņos.
Labi iederēsies arī smalki sagriezti spināti, kas piešķirs svaigum un papildinās garšas. Bet konservēta kukurūza piešķirs saldumu un tekstūru.
Bet, ja ir vēlme pievienot olbaltumvielas, tad smalki sagriezta vista gaļa padarīs uzkodu sātīgāku, bet kūpināts lasis vai tunzivis papildinās garšu un dos izsmalcinātību.