Lēcu krēmzupa – recepte izsmalcinātam veģetāram ēdienam

Krēmzupa ir vienkāršs un iedarbīgs ēdiens, ko var pagatavot gavēņa laikā vai citās dienās, par ko būs sajūsmā veģetārieši.

Lai pagatavotu krēmīgu lēcu zupu, nav nepieciešams daudz sastāvdaļu, un, pateicoties garšvielām un ceptai maizei, ēdienam var piešķirt izteiksmīgu garšu.

Sastāvdaļas

Ūdens – 400 ml

Sviests – 50-70 g

Augu eļļa – 50 ml

Maize – dažas šķēles

Lēcas – 250 g

Burkāni – 1

Sīpols – 1

Tomāti – 150-200 g

Tomātu pasta – 1 ēdamkarote

Citrons – ceturtdaļa

Sāls – pēc garšas

Paprika – šķipsniņa

Itāļu garšaugi – šķipsniņa

Pagatavošana

Nomizojiet sīpolus un burkānus, sagrieziet sīpolus mazos kubiņos, bet burkānus – plānos apļos. Uzkarsē katliņu vai pannu ar biezām sienām bez eļļas un apcep sīpolus, līdz tie mīksti. Pēc tam pievienojiet burkānus un sautē sastāvdaļas vēl dažas minūtes.

Pirms tomātu pievienošanas tie ir jāblanšē, lai noņemtu mizu. Vispirms uz tomāta mizas izdariet krusta formas griezumu, ievietojiet dārzeņu bļodā un aplejiet to ar verdošu ūdeni. Pēc 2 minūtēm noņemiet tomātu un noņemiet ādu ar nazi. Tomātu sagriež kubiņos, tad pievieno katliņa sastāvam.

Sastāvdaļas vāra uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz tomāti izdala sulu. Tad pievieno tomātu pastu, itāļu garšaugus, sāli un papriku. Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Pirms lēcu pievienošanas tās rūpīgi jānomazgā. Pievienojiet graudaugus dārzeņiem, samaisiet sastāvdaļas un pievienojiet sviestu. Maisot, turpiniet gatavot topošo krēmīgo lēcu zupu, līdz sviests ir pilnībā izkusis.

Tad ielej ūdeni un pārklāj trauku ar vāku. Vāriet zupu 25 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas. Pa to laiku vari pagatavot paštaisītus krekerus, kas lieliski papildinās gavēņa zupu.

Maizi sagriež kubiņos, apsmērē ar sviestu un zaļumiem un tad apcep uz pannas vai apgrauzdē cepeškrāsnī. Gatavo zupu sablenderē līdz gludai masai.

Salejiet krēmīgo lēcu zupu bļodiņās, apkaisiet ar dažiem pilieniem citrona sulas un izrotājiet ar grauzdiņiem. Ja vēlaties, varat pievienot zaļumus.

Leave a Comment