Biezpiens ir piena produktu veids, kas tiek gatavots no piena siera fermentācijas. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām un ir pazīstams ar savu baltu, mīkstu un nedaudz sāļu konsistenci.
Biezpiens ir daudzpusīgs un var tikt izmantots gan siltos, gan aukstos ēdienos.
To var ēst kā galveno ēdienu, piemēram, biezpiena plācenīšos vai biezpiena bumbulīšos, kā arī kā piedevu salātos, mafinu mīklās vai desās.
Tas ir ļoti populārs Latvijas virtuvē un ir sastāvdaļa daudzos tradicionālos ēdienos.
Ja jums pieejami 200 grami biezpiena, varat pagatavot šos garšīgos kliņģerīšus! Viņi tiešām ir ļoti baudāmi… Mmm… Man biezpiens bieži atrodas ledusskapī, lai tas saglabātu svaigumu, vienmēr lieku to cepeškrāsnī.
Pa virsu sanāk tāda apetītlīga, kraukšķīga cukura garoziņa, iekšā maigs biezpiens. Kopumā šis ir garšīgs ēdiens, no kura ir grūti atrauties.
Sastāvdaļas
Biezpiens – 200 gr.
Skābais krējums – 1 ēd.k.
Milti – 300-350 gr.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Cukurs -3 ēd.k.
1 iepakojums vaniļas cukura
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Sāls – 1/3 tējk
Olas -2 gab.
Apkaisīšanai
2 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Ātri pagatavojamie salāti ”Karaliste” — sātīgas vakariņas ar zemu ogļhidrātu saturu
- Emilija uzsāk ceļu uz Eirovīziju: publisko jaunu dziesmu, ar kuru startēs “Supernovā” (+ VIDEO)
- Cenu tendences pirms Ziemassvētkiem: kuri 7 produkti Latvijā var ķļūt dārgāki (un kur ietaupīt)
- Plīsušas zoles remonts ar sāli: apavu meistara pārbaudītā metode
- Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens
- Neparasti gardi Jaungada salāti “Madonna” tikai 5 minūtēs — recepte tiem, kas novērtē laiku un garšu










