Biezpiens ir piena produktu veids, kas tiek gatavots no piena siera fermentācijas. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām un ir pazīstams ar savu baltu, mīkstu un nedaudz sāļu konsistenci.
Biezpiens ir daudzpusīgs un var tikt izmantots gan siltos, gan aukstos ēdienos.
To var ēst kā galveno ēdienu, piemēram, biezpiena plācenīšos vai biezpiena bumbulīšos, kā arī kā piedevu salātos, mafinu mīklās vai desās.
Tas ir ļoti populārs Latvijas virtuvē un ir sastāvdaļa daudzos tradicionālos ēdienos.
Ja jums pieejami 200 grami biezpiena, varat pagatavot šos garšīgos kliņģerīšus! Viņi tiešām ir ļoti baudāmi… Mmm… Man biezpiens bieži atrodas ledusskapī, lai tas saglabātu svaigumu, vienmēr lieku to cepeškrāsnī.
Pa virsu sanāk tāda apetītlīga, kraukšķīga cukura garoziņa, iekšā maigs biezpiens. Kopumā šis ir garšīgs ēdiens, no kura ir grūti atrauties.
Sastāvdaļas
Biezpiens – 200 gr.
Skābais krējums – 1 ēd.k.
Milti – 300-350 gr.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Cukurs -3 ēd.k.
1 iepakojums vaniļas cukura
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Sāls – 1/3 tējk
Olas -2 gab.
Apkaisīšanai
2 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Ar 26. oktobri sāksies kaut kas, kas nav bijis kopš 1887. gada: ko sola sinoptiķi
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud
- Siltāks nekā parasti, bet ar pārsteigumiem: sinoptiķi prognozē, kāda būs ziema
- Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša








