Pagatavošana
Ņemam 300 gramus miltus, pievienojam tiem vienu tējkaroti cepamā pulvera un visu samaisa. Citā bļodā liek 200 gramus biezpiena, pievieno vienu ēdamkaroti skābā krējuma – visu samaisa. Tad pievieno trīs ēdamkarotes cukura un 1/3 tējkaroti sāls. Piesit divas olas un pievieno divas ēdamkarotes augu eļļas.
Biezpiena masu samaisa, ja vēlaties viendabīgu masu, tad var sablenderēt, bet šo soli var arī izlaist. Un tagad pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli. Mīca mīklu. Miltus var prasīties vai nu nedaudz mazāk vai vairāk, jo tas ir akarīgs gan no olu lieluma, gan biezpiena mitruma.
Man prasījās papildus vēl 50 grami miltu. Mīklai vajadzētu sanākt elastīgai un nelipt pie rokām tā, lai ir patīkami ar to darboties. Mīklu ar nazi sadala 40 līdz 50 gramus lielās daļās. Man sanāk 16 daļas pa 50 gramiem.
Mīklu saritina apaļā formā un tad sāk rullēt no abiem galiem. Sanāk tādi kā mazi kliņģerīši.
No pārējās mīklas daļas saveido tādas pašas formas kliņģerīšus. Tad bļodā ieliek divas ēdamkarotes cukura un vienu paciņu vaniļas cukura. Tad paņem kliņģerīti un augšpusi apviļā cukurā.
Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Koncentrējieties uz savu krāsni nevis precīziem laikiem un grādiem. Ļaujiet tiem nedaudz atdzist un pasniedziet. Piemērots tējai un kafijai, un ar pienu vispār gardums!
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada šiem konkrētajiem Latvijas veikaliem stājas spēkā likums: ”Klientiem būs pieejama informācija”
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl
- Eksperti atklāj, vai kaķi patiesībā spēj redzēt sapņus un to, vai viņiem ir arī slikti sapņi
- “Esmu bijis celtnieks 37 gadus” – es nekad nepirkšu dzīvokli jaunajās daudzdzīvokļu mājās un atklāšu kāpēc
- Katru nedēļu gatavoju ķirbi šādā veidā, un bērni vienmēr prasa: “Mamm, vai tiešām tas ir ķirbis?”
- Kā nosaukt meiteni, kas nāks pasaulē šī gada decembrī: lai viņas liktenis būtu viegls un laimes pārpilns











