Ledusskapī bieži paliek biezpiens, lai nesabojātos, lieku cepeškrāsnī. Biezpiena kliņģerīši

Pagatavošana

Ņemam 300 gramus miltus, pievienojam tiem vienu tējkaroti cepamā pulvera un visu samaisa. Citā bļodā liek 200 gramus biezpiena, pievieno vienu ēdamkaroti skābā krējuma – visu samaisa. Tad pievieno trīs ēdamkarotes cukura un 1/3 tējkaroti sāls. Piesit divas olas un pievieno divas ēdamkarotes augu eļļas.

Biezpiena masu samaisa, ja vēlaties viendabīgu masu, tad var sablenderēt, bet šo soli var arī izlaist. Un tagad pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli. Mīca mīklu. Miltus var prasīties vai nu nedaudz mazāk vai vairāk, jo tas ir akarīgs gan no olu lieluma, gan biezpiena mitruma.

Man prasījās papildus vēl 50 grami miltu. Mīklai vajadzētu sanākt elastīgai un nelipt pie rokām tā, lai ir patīkami ar to darboties. Mīklu ar nazi sadala 40 līdz 50 gramus lielās daļās. Man sanāk 16 daļas pa 50 gramiem.

Mīklu saritina apaļā formā un tad sāk rullēt no abiem galiem. Sanāk tādi kā mazi kliņģerīši.

No pārējās mīklas daļas saveido tādas pašas formas kliņģerīšus. Tad bļodā ieliek divas ēdamkarotes cukura un vienu paciņu vaniļas cukura. Tad paņem kliņģerīti un augšpusi apviļā cukurā.

Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Koncentrējieties uz savu krāsni nevis precīziem laikiem un grādiem. Ļaujiet tiem nedaudz atdzist un pasniedziet. Piemērots tējai un kafijai, un ar pienu vispār gardums!

 

 

Leave a Comment