Ledusskapī ir tik daudz visa kā, bet tieši šie burkānu salāti pazūd visātrāk- un labi vien ir, jo tā pagatavošana aizņem tikai 5 minūtes

 

Viltība Nr. 3: ļoti svarīgi ķiploku nepievienot uzreiz salātiem, bet gan mērcei. Tā garša izplatīsies vienmērīgi, neatstājot asus akcentus.

Vēl nedaudz

Visas sastāvdaļas – burkānus, sieru un mērci – liekam dziļā bļodā un rūpīgi samaisām.

Ļaujam salātiem 10–15 minūtes ievilkties ledusskapī. Tas ļaus sastāvdaļām “sadraudzēties”, bet burkāniem nedaudz piesūkties ar mērci un kļūt vēl sulīgākiem.

Gatavs!

Salātu pasniedzam atdzesētu – tā tas būs vēl garšīgāks. Pirms pasniegšanas ēdienu var izrotāt ar svaigiem zaļumiem vai riekstiem – valriekstiem vai mandelēm. Tie piešķirs vieglu kraukšķīgumu un padarīs salātu vēl interesantāku!

Sastāvdaļas:

300 g svaigu burkānu
150 g siera (cieta vai puscieta)
6 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes majonēzes (vai skābā krējuma vieglākai versijai)
Sāls un melnie maltie pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Ātri marinētas sēnes ziemai- recepte jebkurām meža sēnēm

Šie salāti neatstās nevienu vienaldzīgu! Pamēģiniet un pārliecinieties paši!