Viltība Nr. 3: ļoti svarīgi ķiploku nepievienot uzreiz salātiem, bet gan mērcei. Tā garša izplatīsies vienmērīgi, neatstājot asus akcentus.
Vēl nedaudz
Visas sastāvdaļas – burkānus, sieru un mērci – liekam dziļā bļodā un rūpīgi samaisām.
Ļaujam salātiem 10–15 minūtes ievilkties ledusskapī. Tas ļaus sastāvdaļām “sadraudzēties”, bet burkāniem nedaudz piesūkties ar mērci un kļūt vēl sulīgākiem.
Gatavs!
Salātu pasniedzam atdzesētu – tā tas būs vēl garšīgāks. Pirms pasniegšanas ēdienu var izrotāt ar svaigiem zaļumiem vai riekstiem – valriekstiem vai mandelēm. Tie piešķirs vieglu kraukšķīgumu un padarīs salātu vēl interesantāku!
Sastāvdaļas:
300 g svaigu burkānu
150 g siera (cieta vai puscieta)
6 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes majonēzes (vai skābā krējuma vieglākai versijai)
Sāls un melnie maltie pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Ātri marinētas sēnes ziemai- recepte jebkurām meža sēnēm
Šie salāti neatstās nevienu vienaldzīgu! Pamēģiniet un pārliecinieties paši!
Tevi noteikti interesēs
- Kādus cilvēkus nekad nevajadzētu žēlot – nedariet to, citādi situāciju padarīsiet vēl sliktākuby Sandra Vīgante
- “Vai tik šis nav tas ļaunais?”: latviešu biologs skaidro, kā atpazīt “spāņus” no citiem gliemežiem un nenodarīt skādi vietējai mikrofloraiby Laura Andersone
- Ļoti spēcīgi, neprognozējami negaisi, kas izveidojas dažu minūšu laikā: meteorologs Toms Bricis brīdina par laika apstākļiem šajā nedēļāby Laura Andersone