Viltība Nr. 3: ļoti svarīgi ķiploku nepievienot uzreiz salātiem, bet gan mērcei. Tā garša izplatīsies vienmērīgi, neatstājot asus akcentus.
Vēl nedaudz
Visas sastāvdaļas – burkānus, sieru un mērci – liekam dziļā bļodā un rūpīgi samaisām.
Ļaujam salātiem 10–15 minūtes ievilkties ledusskapī. Tas ļaus sastāvdaļām “sadraudzēties”, bet burkāniem nedaudz piesūkties ar mērci un kļūt vēl sulīgākiem.
Gatavs!
Salātu pasniedzam atdzesētu – tā tas būs vēl garšīgāks. Pirms pasniegšanas ēdienu var izrotāt ar svaigiem zaļumiem vai riekstiem – valriekstiem vai mandelēm. Tie piešķirs vieglu kraukšķīgumu un padarīs salātu vēl interesantāku!
Sastāvdaļas:
300 g svaigu burkānu
150 g siera (cieta vai puscieta)
6 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes majonēzes (vai skābā krējuma vieglākai versijai)
Sāls un melnie maltie pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Ātri marinētas sēnes ziemai- recepte jebkurām meža sēnēm
Šie salāti neatstās nevienu vienaldzīgu! Pamēģiniet un pārliecinieties paši!
Tevi noteikti interesēs
- Brālis Viesturs Vācijā dzīvoja jau sen, bet, kad tētis devās aizsaulē, viņš ieradās un paziņoja, ka Jēkabpils māja ir arī “viņa īpašums”by Laura Andersone
- Man apnika redzēt sievu vienmēr nogurušu — uzstādīju kameru mājās, lai saprastu, kas patiesībā notiekby Rinalds Zembergs
- Manai mammai piedzima bērns 53 gadu vecumā — tagad viņa vēlas, lai es viņu audzinuby Rinalds Zembergs