Šodien es vēlos ar jums dalīties savā īpašajā skatījumā uz vieniem no vismīļākajiem salātiem – leģendārajiem “Krabju” salātiem!
Es dievinu šos salātus, taču, tāpat kā jebkurā klasiskajā ēdienā, arī šeit ir savi noslēpumi, kas kardināli maina garšu. Mans variants atšķiras ar diviem svarīgiem momentiem, kuri, esmu pārliecināta, jums patiks.
Pagatavošanas veids
Smalki sagriežam vienu sīpolu. Atsevišķā bļodā sajaucam 2 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes etiķa.
Sagriezto sīpolu pārlejam ar sagatavoto marinādi un pievienojam siltu ūdeni tā, lai tas pilnībā nosegtu sīpolu. Atstājam sīpolu marinēties uz 30 minūtēm.
Tas ir mans galvenais noslēpums! Marinēts sīpols zaudē savu asumu un rūgtumu, kļūst neticami maigs, vienlaikus piešķirot salātiem patīkamu pikantumu un papildu sulīgumu. Apsolu, salātu garša būs pilnīgi citāda!
Vēl viens noslēpums – tradicionālo kartupeļu vietā es izmantoju rīsus. Tas padara tekstūru vieglāku un gaisīgāku.
Ieberam 180 g rīsu katlā. Pielejam ūdeni tā, lai ūdens līmenis būtu aptuveni par 1 cm virs rīsu līmeņa. Nedaudz pievienojam sāli.
Vārām rīsus uz vidējas uguns aptuveni 15 minūtes. Pēc uguns izslēgšanas atstājam rīsus zem cieši aizvākta vāka vēl 5 minūtes.
Sagatavojam pārējās sastāvdaļas – vārītas olas, svaigu gurķi un krabju nūjiņas sagriežam mazos kubiņos.
Lasi vēl: Salāti “Blondīne”: pamēģināsiet vienreiz, gribēsies atkārtot atkal – Jaungada svētku galdā tie būs uzmanības centrā
Dziļā bļodā savienojam visas sastāvdaļas un pievienojam marinēto sīpolu (obligāti nolejam visu šķidrumu). Pievienojam majonēzi pēc garšas un uzmanīgi samaisām visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Pagaršojam un, ja nepieciešams, pievienojam sāli.
Gatavos salātus pārliekam servējamā traukā, dekorējam ar svaigiem zaļumiem un pasniedzam galdā.
“Krabju” salāti ir gatavi! Pateicoties maigu rīsu pievienošanai kartupeļu vietā un, protams, marinētam sīpolam, šie salāti ir sanākuši neticami sulīgi, ar vieglu pikantu noti.
Sastāvdaļas:
Krabju nūjiņas – 400 g
Vārītas olas – 4 gab.
Svaigs gurķis – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Kukurūza – 1 bundža (425 ml)
Rīsi (sausie) – 180 g
Majonēze.
Sīpolu marinādei:
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Etiķis – 3 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas
Zaļumi (dekorēšanai).
Lasi vēl: Ko sēt pēc pirmā sniega decembrī, lai iegūtu agru ražu
Salāti lieliski noderēs gan svētku galdam, gan sātīgām ģimenes vakariņām. Noteikti izmēģiniet manu variantu. Labu apetīti!














