Leoparda plankumainā āda vienmēr ir iedvesmojusi māksliniekus, stilistus un šefpavārus. Patiešām, vienkārši nav iespējams atraut acis no šī modeļa
Nav brīnums, ka mūsu leoparda kūka izrādījās tik pārsteidzoša. Skatieties paši! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Sagatavojiet standarta biskvīta mīklu. Atdaliet 2 nelielas mīklas porcijas (katra 2 ēdamkarotes), vienai pievienojiet tumšo kakao, bet otrai gaišo kakao. Tad piepildiet 2 konditorejas maisiņus ar šokolādes mīklu.
Paņemiet cepešpannu (apmēram 40×30 cm) un pārklājiet to ar cepamo papīru. Pēc tam, izmantojot maisiņus, uz papīra uzzīmējiet leoparda rakstu: lielus gaišas mīklas plankumus, pēc tam apzīmējiet katru vietu ar tumšu mīklu un uzzīmējiet mazus tumšās mīklas punktus. Rakstam jābūt diezgan blīvam.
Cepamo paplāti liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C uz 2 minūtēm. Pēc tam vienmērīgā kārtā izklājiet atlikušo mīklu virs vietām un ievietojiet cepešpannu atpakaļ cepeškrāsnī uz 18 minūtēm. Kad biskvīts gatavs, sagriež to horizontāli 3 vienādās strēmelēs.
Tagad gatavosim biezpiena pildījumu: ar mikseri sajauciet krēmsieru ar cukuru un apelsīnu sīrupu. Pirms želatīna pievienošanas sajauc to ar pienu. Tālāk pievienojiet putukrējumu, un pēc tam pievienojiet krēmveida maisījumu galvenajai masai. Visbeidzot pievienojiet apelsīna gabaliņus.
Ņemiet cepešpannu ar diametru 18 cm, apakšā pārklājiet ar biskvīta vai smilšu kūkas garoziņu (pēc izvēles varat pārklāt apakšu ar sasmalcinātu cepumu un sviesta maisījumu), bet sienas pārklājiet ar mūsu plankumaino biskvītu.
Ielieciet biezpiena maisījumu veidnē. Baltajam pildījumam virsū zīmējam tādu pašu rakstu kā sānos, bet šoreiz ne ar mīklu, bet ar biezpiena krēma palīdzību, kas sajaukts ar kakao.
Lasi vēl: Nedrīkst saglabāt lietas, kuras tev dāvinājis bijušais, noskaidro ko ar tām darīt
Lai pagatavotu smalku leoparda kūku, mums ir nepieciešams:
mīklai:
standarta biskvīta mīkla
1 tējkarote tumšā kakao
1 tējkarote vieglā kakao
1 biskvīta kūka vai smilšu kūka
biezpiena pildījumam:
230 g krēmsiera
70 g cukura
30 ml apelsīnu sīrupa
4 želatīna loksnes (mērcē aukstā ūdenī)
50 ml silta piena
110 g putukrējuma
50 g apelsīna gabaliņi – svaigi vai sukādes
dekorēšanai:
izkausēta piena šokolāde
izkausēta tumšā šokolāde
Kūku atstājam ledusskapī uz nakti. Es nevaru atraut no tā acis!