Lēti produkti uz visiem laikiem atbrīvos no mušām: 4 ātras metodes, kā tās apkarot

Lai atbrīvotos no mušām, nav nepieciešams izmantot dārgus veikala līdzekļus.

Mazo kukaiņu parādīšanās virtuvē ir bieža problēma ne tikai mājās vai vasarnīcās, bet arī dzīvokļos. Daudzas saimnieces prāto, kā atbrīvoties no mušām, neizmantojot ķimikālijas. Ir vairāki pārbaudīti un droši veidi, kā atbrīvoties no kaitinošajiem kukaiņiem.

Neviens līdzeklis no odiem jūsu dzīvokli neglābs, ja neatradīsiet to parādīšanās cēloni. Kā zināms, šie kukaiņi lido uz ēdiena atliekām vai sapuvušiem augļiem. Tāpēc pārliecinieties, ka tie ir svaigi, un neatlieciet trauku mazgāšanu uz vēlāku laiku.

Starp citiem mušu parādīšanās iemesli var būt daudzi

Organiskie atkritumi – atkritumu tvertnes ir ideāla vieta mušu savairošanai. Īpaši, ja tajās ir pārtikas atkritumi. Regulāri izmetiet atkritumus un katru reizi izmazgājiet spaini.

Mājaugi ir vēl viens mušu rašanās iemesls dzīvoklī. Ja augsne podos ir pastāvīgi mitra, tā ir ideāla vide kāpuriem.

Problēmas ar santehniku – ne mazāk izplatīts šo kukaiņu rašanās iemesls. Aizsprostojumi caurulēs, pārtikas atliekas izlietnē vai tās tuvumā – tas viss noved pie kaitēkļu parādīšanās.

Tāpēc vispirms iesakām veikt rūpīgu tīrīšanu. Pēc tam pietiks tikai ar to, ka virtuve būs tīra.

Lasi vēl: Nekādu krāna ūdeni: 99% cilvēku nepareizi mazgā augļus un dārzeņus

Tautas līdzekļa izgatavošana pret mušām mājās

Labākajam līdzeklim pret mušām nav obligāti jābūt ar pārspīlēti augstu cenu vai jāsatur ķīmiskas vielas. Jūs varat to pagatavot paši. Piemēram, varat uzlikt vīna lamatas – glāzē vai burkā ielejiet nedaudz sarkanvīna un pārklājiet to ar pārtikas plēvi. Izduriet dažus caurumus ar zobu bakstāmo, un jūs redzēsiet, ka kukaiņi vienkārši nevarēs izkļūt ārā.

Var palīdzēt arī šķidro ziepju un ābolu etiķa līdzeklis. Sajauciet burciņā nedaudz etiķa un dažus pilienus ziepju un novietojiet to vietā, kur novērojat kukaiņu pulcēšanos.

Varat arī pagatavot slazdu no piena, melnajiem pipariem un cukura. Lai to izdarītu, ieber 4 ēdamkarotes cukura un 2 tējkarotes maltu piparu glāzē piena. Visu kārtīgi samaisiet un uzkarsējiet uz lēnas uguns. Ielejiet līdzekli burciņās un novietojiet tās vietās, kur pulcējas kaitēkļi. Mušas lidos uz smaržu un noslīks.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Vanilīns pret mušām palīdzēs ne sliktāk. Var pagatavot speciālu vanilīna aerosolu – 1 tējkaroti vanilīna pulvera pievieno 1 glāzei ūdens, ielej to izsmidzinātājā, labi sakrata un apsmidzina vietas, kur pulcējas mušas.

Labākam efektam var pagatavot arī maisiņu ar vaniļu. Ieberiet to nelielos auduma maisiņos un ievietojiet tos atvilktnēs, skapjos vai plauktos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment