Lidl iespaidīgas atlaides: būtisks cenu kritums vienam ikdienas pārtikas produktam – kas jāzina pircējiem

Foto – ekrānuzņēmums

Sviestu ēdienos mēs lietojam teju visur – bez tā nevar iztikt ne ikdienā, kad brokastīs uzsmērējam to uz maizītes, ne svētku laikā, kad cepam cepeti. Tomēr šobrīd Latvijā sviesta cena nav lēta. Skaidrojam, vai šajā sakarā tas varētu mainīties.

Runājot par sviesta uzglabāšanu, daudzi cilvēki arī pieļauj daudzas kļūdas, jo daudzi domā, ka sviests ir salīdzinoši ātri jāizlieto un vienmēr jātur ledusskapī. Patiesībā sviestu var labi glabāt arī saldētavā. Piemēram, sālīto sviestu saldētavā var glabāt līdz pat 12 mēnešiem, bet nesālīto – no 4 līdz 6 mēnešiem.

Pirms sasaldēšanas nav jāveic nekāda īpaša “sagatavošana”. Pietiek sviestu atstāt oriģinālajā iepakojumā un ietīt vēl vienā aizsargkārtā – maisiņā vai ielikt to traukā, kas cieši noslēdzas ar kādu vāku. Tas ir svarīgi, jo sviests viegli “pieņem” citas smaržas.

Bet, kad izdomāsiet to izmantot, izņemiet to ārā no saldētavas un ielieciet sviestu ledusskapī un ļaujiet tam lēnām atlaisties. Ja vajag, lai tas kļūst mīksts ļoti ātri, sasaldēto sviestu var sarīvēt uz rīves – mazās skaidiņas atkusīs daudz ātrāk.

Foto – Pexels

 

Sviesta veidi ir dažādi, piemēram, putotais sviests tiek plaši patērēts restorānos, tomēr to var pagatavot arī mājās. Viss, kas vajadzīgs ir mīksts, atkausēts sviests un mikseris. Sviestu jāputo apmēram 4 līdz 5 minūtes, līdz tas kļūs gaišāks un tāds kā gaisīgāks.

VIDEO:

Lai šādu sviestu padarītu saldu, tas labi sader ar medu, kļavu sīrupu un kanēli. Bet sāļajai versijai var pievienot ķiploku, lociņus, citrona miziņu vai piparus. Šāds sviests ir ļoti garšīgs uz grauzdiņiem, kartupeļiem, uz gaļas.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies

Vēl populārs Latvijā ir garšaugu sviests – tam ir spēcīgāka garša un burvīgs aromāts. Lai tādu pagatavotu, vajag mīkstu sviestu, ko iemīca bļodā un tad tam pievieno garšaugus vai citas piedevas, piemēram, ķiplokus, pētersīļus, lociņus, citronu un melnos piparus.

Foto – Pexels

Pēc tam sviestu samaisa, līdz visas garšas vienmērīgi sajaucas. Tad masu liek uz cepamā papīra vai pārtikas plēves, sarullē stingrā “ruletē”, galus aizspiež cieši ciet. Tad šo “ruleti” ievieto ledusskapī, kur tas sacietē. Tas ir garšīgs uz karstas gaļas, kā piedeva dārzeņiem un grilētām zivīm.

Visbeidzot, runājot par sviesta cenām – visi mazumtirdzniecības lielākie tirgotāji cenšas savus pircējus iepriecināt šajā gaidāmo svētku laikā. Un lielveikalu tīklam “Lidl” tas ir izdevies ar sviesta cenu – tagad šajos veikalos 180 gramu paciņa maksā tikai 1,39 eiro. Zināms, ka sviests ir ļoti svarīgs svētku ēdieniem: pīrāgiem, cepumiem, kūkām, desertiem un pat cepetim.