“LIDL” nekavējoties pārtrauc šī produkta pārdošanu! Steidzami jāizmet vai jānodod atpakaļ veikalā

PVD ātri izplatījusi būtisku informāciju par kādu produktu no veikala ”Lidl”. Šo preci nekavējoties jāizņem no apgrozības, jo tajā atklātas bīstamas vielas. Detalizētāku informāciju skatiet tālāk!

Sākumā mēs vēlamies jums atgādināt par veikalu ”Lidl”…

“Lidl” pirmo veikalu atvēra 1973. gadā Ludvigshāfenē, Vācijā. 80. gados veikalu tīkla paplašināšanās kļuva strauja, bet 90. gados “Lidl” veiksmīgi nostiprinājās arī ārpus Vācijas robežām.

Šobrīd uzņēmums pārvalda vienu no lielākajiem zemo cenu veikalu tīkliem Eiropā, ievērojami pārspējot konkurentus. Nākotnē “Lidl” turpinās būt svarīgs spēlētājs jaunajos tirgos, piedāvājot augstas kvalitātes produktus par zemākām cenām.

Šobrīd par nevēlamo produktu…

 

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) laboratoriskajās pārbaudēs atklāja, ka kakao pulverī ar samazinātu tauku saturu “Belbake” (200 g iepakojumā, partijas Nr. L401183W0), kas pārdodams veikalos “Lidl”, ohratoksīna līmenis pārsniedz pieļaujamo normu – tas ir 4,89 ± 0,89 µg/kg, kamēr pieļaujamā norma ir 3 µg/kg.

Ohratoksīns ir toksiska ķīmiska viela, kas var būtiski ietekmēt patērētāju pašsajūtu. Tas ir dabā sastopams mikotoksīns, kas var tikt atrasts dažādos lauksaimniecības produktos, no graudiem un žāvētiem augļiem līdz vīnam un kafijai.

PVD ir apturējusi šīs partijas tirdzniecību un izplatīšanu veikalos Latvijā un Igaunijā. Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD ir ievietojusi informatīvu paziņojumu Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Produkts, kas ražots Vācijā, ir derīgs līdz 2025. gada jūlijam. Kopumā ir izņemti 5760 iepakojumi no pārdošanas.

Tirdzniecības tīkla “Lidl” pārstāvji informēja, ka viņi ir sazinājušies ar kakao pulvera “Belbake” ražotāju un izmeklē konkrēto situāciju. Papildus tam, “Lidl” pārstāvji ir ņēmuši papildu paraugus no dažādām produkta partijām un nosūtījuši tos analīzei vairākās laboratorijās.

Lai atgādinātu, šis veikals ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs ar apmēram 12 200 veikaliem 31 valstī. “Lidl” turpina paplašināt savu tīklu, nesen atverot jaunus veikalus ASV, Serbijā, Latvijā un Igaunijā.

Vēl pirms pāris dienām tika izsludināta ziņa par to, ka no Latvijas veikaliem tika izņemti vēl tūkstošiem šo konkrēto produktu. Turpinot lasīt, tu noskaidrosi, kurš produkts vēl varētu būt apdraudēts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment