Ko darīt pareizi?
Ja vēlaties izvairīties no iepriekš minētajām problēmām, labāk ļaut olām pēc vārīšanas „atpūsties”. Lūk, daži ieteikumi:
Pēc uguns izslēgšanas atstājiet olas karstajā ūdenī vēl 2–3 minūtes, lai vārīšanās process noslēgtos pakāpeniski.
Sāciet atdzesēšanu ar siltu ūdeni, un tikai pēc tam, ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz vēsāku.
Ļaujiet olām atdzist istabas temperatūrā, ja neplānojat tās lietot uzreiz.
Ja nepieciešams ātri nomizot olas, piemēram, salātam, izmantojiet pakāpenisku dzesēšanas metodi: vispirms siltā ūdenī, pēc tam vēsākā un tikai tad aukstā ūdenī. Tas samazina plaisu risku un saglabā gan garšu, gan tekstūru.
Secinājums
Kā redzams, pat tik neliels solis kā vārītu olu atdzesēšana var būt ļoti nozīmīgs.
Ieradums uzreiz mest tās ledainā ūdenī var novest pie garšas zuduma, kvalitātes pasliktināšanās un pat ātrākas bojāšanās.
Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību detaļām — īpaši tad, ja vēlaties katru reizi baudīt ideālas olas.
Lasi vēl: Es atbrīvoju kāpostus no krustziežu blusu vabolēm, izmantojot vecmodīgu metodi: 2 procedūrās un es aizsargāju ražu visu sezonu
Nekad nelieciet vārītas olas aukstā ūdenī bez vajadzības!
Tevi noteikti interesēs
- “Kas tie par svētkiem ja nevar pieēsties”, no Jaungada svinībām pie viņiem vienmēr atbraucām izsalkuši
- Kad pieķēru sievu, pārcēlos uz vectēva māju Latgales nomaļā ciemā; pat sapņos neredzēju, kas mani tur sagaidīs
- Masveidā saņemto klientu sūdzību rezultātā uzņēmums “Bite” ir spiests saviem klientiem piedāvāt īpašu piedāvājumu
- Neparasts notikums ceļā uz Jēkabpili: sieviete iekāpa autobusā un apklusināja visus ar vienu frāzi
- Jaunais gads nesīs sniegu — un kas pēc tam? Sinoptiķi atklāj janvāra prognozi
- Vai arī jūs mulsina jautājums, kāpēc mājās ēdiens “nav tik garšīgs”; pastāstīšu, kādus trikus izmanto kafejnīcas










