Lielākā daļa to dara katru dienu: kādi ieradumi kaitē jūsu sirdij un asinsvadiem

Sirds problēmu simptomi

Diskomforta sajūta krūtīs

Visbiežāk sastopamā sirds apdraudējuma pazīme. Ja jums ir nosprostota artērija vai tuvojas sirdslēkme, jūs varat sajust sāpes vai spiedienu krūtīs.

Sāpes krūtīs var arī nebūt saistītas ar sirdi. Tās var izraisīt daudzi citi traucējumi, kurus nevajadzētu ignorēt, taču arī nav nepieciešams agri sākt paniku. Ja jūtat diskomfortu iekšienē vai labajā pusē, visticamāk, Jums ir panikas lēkme.

Sāpes, kas izstarojas uz kreiso roku

Vēl viens klasisks sirdslēkmes simptoms ir sāpes, kas izstarojas uz kreiso ķermeņa pusi. Nervi, kas nāk no sirds, un nervi, kas nāk no kreisās rokas, sūta signālus uz vienu un to pašu smadzeņu zonu. Tā rezultātā smadzenes ne vienmēr pareizi atpazīst, vai sāp sirds vai ekstremitāte.

Lasi vēl: Kā pagatavot kraukšķīgus kartupeļus mīklā

Reibonis vai samaņas zudums

Daudzas lietas var izraisīt līdzsvara zudumu vai īslaicīgu ģīboni. Iespējams, neesat pietiekami paēdis vai nesaņēmis pietiekami daudz ūdens, vai arī esat pārāk ātri piecēlies. Taču sirds slimību gadījumā tas var būt signāls par asinsvadu darbības traucējumiem, sirds mazspēju.

Svīšana

Apjomīga svīšana bez redzama iemesla, īpaši naktī, var liecināt par sirds un asinsvadu sistēmas problēmām. Īpaša uzmanība jāpievērš svīšanai naktī sievietēm.

Ķermenis, izdalot lielu adrenalīna devu asinsritē, liek sirdij pukstēt straujāk un asinsvadiem strādāt ar trīskāršu spēku.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment