Lielbritānija atrodas nekustamo īpašumu cenu krituma priekšvakarā, kas būs sliktākais kopš 1990. gada: Eksperti paredz cenu kritumu pat par 40%!

“Jau vēsturiski ir novērots, ka izmaiņas sākumā skar Londonu, bet pēc tam virzās uz pārējām Apvienotās Karalistes pilsētām. Galvaspilsētā jau pašlaik novērojams, ka cenu kāpums ir daudz mazāks kā citviet valstī.”

Šādas izmaiņas cenās var pakļaut riskam vairākus tūkstošus nesenos nekustamo īpašumu pircējus. Kopš 1989. gada aptuveni sešus gadu garumā nekustamo īpašumu cenas bija kritušās par 37%.

Saskaņā ar profesora Češīra sacīto, reālo ienākumu kritums, kad algas nespēj tikt līdzi inflācijas līmenim, visticamākais, ka atspoguļosies nekustamo īpašumu cenās. Pagājušajā mēnesī inflācija sasniedza 2,9 %, kamēr reālie ienākumi iedzīvotājiem auga vien par 2,1%.

Nekustamo īpašumu aģenti un citi speciālisti apgalvo, ka nekustamo īpašumu tirgus turpmāk turīgāko ļaužu kabatām radījuši nopietnus zaudējumus.

Profesors Kristians Hilbers no Londonas Ekonomikas skolas arī brīdināja: “Ja Brexit izraisīs ekonomisko lejupslīdi vai arī lēnu augšupeju, tad diemžēl ilgstoša un smaga lejupslīde valstī ir daudz iespējamāka par īsu un vieglu lejupslīdi.”

Hipotekāro kredītu aizdevēji ziņojuši, ka šomēnes nekustamo īpašumu tirgū novērojama stagnācija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment