Lielbritānijā darba roku trūkuma dēļ elektriķi pelna līdz pat 200 tūkstošiem eiro gadā

Apvienotajā Karalistē parasts elektriķis nedēļā var skaidrā nopelnīt līdz pat trim tūkstošiem mārciņu (tie ir apmēram 3300 eiro). Tas viss tādēļ, ka valstī ārkārtīgi trūkst kvalificētu strādnieku, ziņo portāls Life. 

Ja parēķina, tad tie ir vidēji 156 tūkstoši mārciņu jeb aptuveni 175 tūkstoši eiro gadā, kas ir par sešām reizēm lielāks ienākums nekā vidusmēra Apvienotās Karalistes iedzīvotājam. Pat Lielbritānijas premjerministrs pa gadu saņem mazāk – vien nieka 150 tūkstošus mārciņu. Tāpat ļoti pieprasīti ir santehniķi un mūrnieki, turklāt pēdējā gada laikā to alga ir pieaugusi pat par 10%.

Santehniķi var pelnīt līdz pat diviem tūkstošiem mārciņu nedēļā, bet celtnieki – mūrnieki pavisam vienkārši var nopelnīt pa 1125 mārciņām.

Lasi arī: Pētījums: cik strādājošo Latvijā saņem līdz 450 eiro “uz rokas”?

Darba nodrošināšanas uzņēmums “Manpower” uzskata, ka šāds pieprasījums saistāms ar jaunu māju popularitātes pieaugumu, tādēļ kvalificēti darbinieki gluži vienkārši iztrūkst. Vislielāko algu šādas kvalifikācijas darbinieki var saņemt Londonā un valsts dienvidaustrumu daļā. Turklāt Apvienotajā Karalistē ir uzsākta ne tikai dzīvojamo, bet arī publisko ēku remontdarbi.

Uzņēmuma “Federation of Masters Builders” izpilddirektors Braiens Berijs saskata kvalificētu strādnieku iztrūkuma iemeslu aizritējušajā ekonomiskajā krīzē. “Jauni speciālisti vairs netiek apmācīti, bet vecie jau devušies pensijā,” tā stāsta Berijs. Viņš apgalvo, ka šī nozare krīzes laikā ir zaudējusi veselas trīs talantīgu speciālistu paaudzes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment