Lieliska aukstā uzkoda – recepte gardai zivju ēdienam ar dārzeņiem un ananāsiem

Cepta zivs dārzeņu un ananāsu “kažokā” ir ēdiens, kas ideāli piemērots gavēņa ēdienkartei.

Šādu maltīti ir ļoti viegli pagatavot, un rezultāts ir pilnīgi noteikti vairāk nekā iepriecinošs. Kulinārijas blogere Viktorija dalījās ar savu recepti vienkāršai uzkodai, kas ir piesātināta ar dažādām garšām un lieliskām tekstūrām.

Sastāvdaļas uzkodai ar zivis, dārzeņiem un ananāsiem

Heka fileja  – 1 filejas gabals

Sāls, pipari, garšvielas zivīm pēc garšas

Glāze ūdens

Milti un ola cepšanai

Eļļa cepšanai

Liels sīpols – 1

Liels sarkanais pipars – 1

Konservēti ananāsi – 1 kārba

Kečups – 250 g

Majonēze – 200 g

Lauru lapa

Uzkodas pagatavošanas gaita

Heka fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek dziļā bļodā, pievieno sāli, piparus, pievieno arī zivij garšvielas un samaisa. Ielej glāzi ūdens, vēlreiz apmaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties 1–2 stundas. Marinādi var atstāt arī uz ilgāku laiku.

Zivis apcep miltos un sakultā olā un apcep uzkarsētā pannā ar augu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai. Citā pannā sajauc kubiņos sagrieztu sīpolu, saldos sarkanos piparus, ananāsus. Pievieno arī ananāsu sulu, majonēzi, kečupu un lauru lapu. Visu kārtīgi samaisa, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz dārzeņi un ananāsi mīksti.

Pannā liek kārtu sautētu dārzeņu, tad ceptas zivs gabaliņus. Mainiet slāņus, līdz beidzas sastāvdaļas. Kad viss atdzisis, trauku ar zivs uzkodu liek uz nakti ledusskapī, lai viss labi sasūcas.

Šī salīdzinoši vienkāršā uzkoda būs starp top ēdieniem jebkuros svētkos, bet zivju cienītāji par to būs vienkārši lielā sajūsmā un noteikti prasīs papildus porciju.