Kad gribas dažādot salātu klāstu, lielisks variants būs tomātu salāti ziemai gruzīnu gaumē!
Recepte ir viegli pagatavojama, bet salātus būs grūti noturēt līdz ziemai, jo tieši tik garšīgi tie ir!
Sastāvdaļas:
- 500 g zaļo tomātu
- 200 g paprika
- 100-150 g sīpolu
- 50 ml augu eļļas
- 50 ml galda etiķis (vīna vai ābolu)
- Čili pipari
- 1 tējkarote koriandra sēklas
- 1/4 tējkarote safrāns
- 1/4 tējkarote oregano
- Kinza, baziliks un selerijas pēc garšas
- 1 lauru lapa
- 15 g sāls
Pagatavošana:
Dārzeņus sagriež pusripiņās un pusgredzenos, pievieno sāli un sakapātus garšaugus un papriku, čili piparus. Pievienojiet salātiem augu eļļu un etiķi, samaisiet un 1-2 dienas turiet istabas temperatūrā.
Pēc tam salātus pārliek burkā. Salāti būs gatavi pēc nedēļas.
Bet ja ir vēlme, lai salāti stāvētu arī ziemā, jāpagatavo vēl viena marināde 1 litra burciņai salātu: 1 tējkarote sāls, 2 tējkarotes cukurs, 4 ēdamkarotes saulespuķu eļļas un 4 ēdamkarotes etiķis. Sterilizējiet burkas 35-40 minūtes. Salāti būt fantastiski!