Lieliskais ābolu lečo

Pirmie āboli jau dod savu ražu, un kā reiz ir laiks padomāt par jaunu gardumu, ko varēsiet baudīt ziemā. Lečo ar āboliem ir garšīgs ēdiens. Āboli piešķir saldenu garšu un šo uzkodu var viegli pasniegt ar svaigu maizi, vai arī baudīt pie gaļas, makaroniem, kartupeļiem vai rīsiem.

Sastāvdaļas:

  • Paprika – 4 gabali
  • Āboli – 4 gabali
  • Sīpols – 1 gabals
  • Ķiploki – 2-3 daiviņas
  • Tomātu sula – 0,5 l
  • Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • Galda etiķis 9% – 1 ēdamkarote
  • Cukurs – 1 ēdamkarote
  • Sāls – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Papriku nomazgā un nosusina. Izņem sēklas. Mīkstumu sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Nomizojiet sīpolu. Sagriež vidēja biezuma pusgredzenos.

Nomazgājiet ābolus zem auksta tekoša ūdens, nosusiniet un nomizojiet. Izņemiet serdi. Mīkstumu sagriež vidēja izmēra kubiņos.

Ielejiet tomātu sulu katlā vai pannā ar biezu dibenu. Tur pievieno ābolus, papriku un sīpolus. Ielejiet saulespuķu eļļu. Pievieno sāli un cukuru.

Lasi arī: Neprātīgi garda uzkoda: kabači siera mērcē

Vāra uz vidējas uguns stundu, ik pa laikam apmaisot. Tad pievienojiet nomizotu un caur presi izlaistu ķiploku. Samaisiet un vāriet vēl desmit minūtes.

Noņemt no uguns. Ielej etiķi un samaisa.

Gatavo lečo salejiet sterilizētās sausās burkās, uzliekat vāciņus un apgriezties burkas otrādi. Pārklāj ar segu, atstāj uz dienu. Pēc tam pārliek vēsā tumšā vietā.

Leave a Comment