Lieliski spainī marinēti tomāti – gatavi 4 dienās

Šī vienkāršā tomātu uzkoda patīk daudziem, turklāt tā ir ļoti ātri pagatavojama, kas ir patīkams bonuss.

Ukrainā lielākā daļa saimnieču marinētus tomātus gatavo spainī, jo, pirmkārt, tā var pagatavot lielāku apjomu uzreiz, un, otrkārt, uzkodu varēsi nobaudīt jau pēc dažām dienām.

Piedāvājam pārbaudītu “vecmāmiņas” recepti pikantai marinētu tomātu uzkodai. Turklāt, šai receptei nav nepieciešams izmantot etiķi.

Recepte marinētiem tomātiem spainī ar cukuru

Nepieciešamās sastāvdaļas

8-10 kilogrami tomātu

5 litri ūdens

2 glāzes sāls

5 ēdamkarotes cukura (ar kaudzi)

10 ķiploka daiviņas

1 paprika

1 ēdamkarote sinepju pulvera

Dažas jāņogu un ķiršu lapas

1 mārrutku sakne

Marinētu ķiploku pagatavošanas gaita

Jāsāk būs ar piemērotu tomātu izvēli. Noteikti izraugieties stingrus, nebojātus tomātus un nomazgājiet tos zem tekoša ūdens, tad atstāj nožūt. Tikmēr sāli un cukuru izšķīdina ūdenī, kas ir istabas temperatūrā – šī būs mūsu marināde. Tālāk sagatavoto marinādi atdzesē ledusskapī.

Spainīša apakšā liek daļu jāņogu krūmu un ķiršu koku lapas, nomizotas ķiploku daiviņas (pusi no visām) un mārrutkus. Pa virsu liek aptuveni pusi no visiem tomātiem.

Tomātiem virsū pievieno atlikušos ķiplokus un daļu lapas. Novietojiet atlikušos tomātus, atkal pārklājiet tos ar jāņogu, ķiršu un mārrutku lapām. Beigās spaiņa saturu apkaisa ar sinepju pulveri.

Spainī pa virsu ielejiet atdzesēto sālījumu, pārklājiet ar vāku, bet nekādā gadījumā neaizveriet spaini pilnībā. Svarīgi, lai būtu viegla gaisa cirkulācija.

Ja vēlaties, lai tomāti būtu gatavi jau 4 dienu laikā, atstājiet spaini istabas temperatūrā. Bet, ja ievietosiet spaini ar tomātiem vēsā vietā, pēc mēneša varēsiet izmēģināt marinētus tomātus.

Šī ir ļoti viegla recepte, kas ļaus ātri iegūt lielisku rezultātu. Uzkoda vienā mirklī pazudīs no jebkura galda.