Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1 vidējs ķirbis
- 1kg jēra gaļas
- 2-3 vidēja izmēra sīpoli
- 2-3 burkāni
- 2 mazus piparus
- 4-5 daiviņas ķiploku
- Garšvielas: melnie un sarkanie asie pipari, koriandrs, ķimenes
- Sāls, eļļa
Pagatavošana:
- Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pa to laiku sagriez sīpolus pusgredzena veidā, jēra gaļu atbrīvo no plēvītes un liekajiem taukiem, sagriez kubiciņos. Burkānus sagriez ripiņās, pirparus strēmelēs, ķiplokus, pēc iespējas smalkāk.
- Pannā uzsildi eļļu un apcep uz tās jēra gaļu. Apsāli. Un cep līdz visa gaļa pārklājas ar brūnu kārtiņu.
- Gaļu pārliec no pannas uz bļodu un pannā saber garšvielas, un cep uz eļļas un sulas, kas izdalījās no gaļas. Līdz visa māja sāk smaržot.
- Un tad ir sīpolu kārta, kad sīpoli paliek zeltaini brūni, pievieno piparus un tad burkānus un ķiplokus.
- Pa to laiku nogriez ķirbim augšiņu un iztīri to no sēkliņām.
- No sākuma ķīrbī saliec dārzeņus un pēc tam gaļu, tad nelielu rīsu kārtiņu, kas stāvēja 20 minūtes izmērcēti ūdenī. Uzliec ķirbim virsū vāciņu un liec cepeškrāsnī un stundu vai pusotru stundu. Kā zini, ķirbji ir dažādi tāpēc visu laiku jāņem ārā un jāpārbauda, vai viss ir izvārījies.
Avots: www.mhealth.ru
Tevi arī varētu interesēt
VIDEO:
Tevi noteikti interesēs
- No 1. janvāra stāsies spēkā ātruma ierobežojums gājējiem – skaidrojam kurā valstī
- Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas
- Es atstāju sievu un bērnus un aizbraucu uz ārzemēm, un pēc diviem mēnešiem sapratu, ka bez viņiem iztieku lieliski
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Sinoptiķi atklāj vai novembra mēnesis atnesīs pirmo sniegputeni: ”Katrā ziņā, viegli nebūs”






