Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1 vidējs ķirbis
- 1kg jēra gaļas
- 2-3 vidēja izmēra sīpoli
- 2-3 burkāni
- 2 mazus piparus
- 4-5 daiviņas ķiploku
- Garšvielas: melnie un sarkanie asie pipari, koriandrs, ķimenes
- Sāls, eļļa
Pagatavošana:
- Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pa to laiku sagriez sīpolus pusgredzena veidā, jēra gaļu atbrīvo no plēvītes un liekajiem taukiem, sagriez kubiciņos. Burkānus sagriez ripiņās, pirparus strēmelēs, ķiplokus, pēc iespējas smalkāk.
- Pannā uzsildi eļļu un apcep uz tās jēra gaļu. Apsāli. Un cep līdz visa gaļa pārklājas ar brūnu kārtiņu.
- Gaļu pārliec no pannas uz bļodu un pannā saber garšvielas, un cep uz eļļas un sulas, kas izdalījās no gaļas. Līdz visa māja sāk smaržot.
- Un tad ir sīpolu kārta, kad sīpoli paliek zeltaini brūni, pievieno piparus un tad burkānus un ķiplokus.
- Pa to laiku nogriez ķirbim augšiņu un iztīri to no sēkliņām.
- No sākuma ķīrbī saliec dārzeņus un pēc tam gaļu, tad nelielu rīsu kārtiņu, kas stāvēja 20 minūtes izmērcēti ūdenī. Uzliec ķirbim virsū vāciņu un liec cepeškrāsnī un stundu vai pusotru stundu. Kā zini, ķirbji ir dažādi tāpēc visu laiku jāņem ārā un jāpārbauda, vai viss ir izvārījies.
Avots: www.mhealth.ru
VIDEO:
Tevi noteikti interesēs
- 8 lietas, kam jābūt ikvienas sievietes mājās: tās vairo veiksmi, labsajūtu un laimi
- Izīrēju savu dzīvokli īstermiņā un allaž atstāju izlietnē otrādi apgrieztu krūzi – stāstu kāpēc tā daru
- Vējstikli no rīta būs bez sala, ja izmantosiet vienu vienkāršu sadzīves lietu, kas iedarbojas pa nakti
- Atnācu no ”Maximas” mājās un vīrs ļoti neapmierināts, kur es tik daudz pārtikā esmu atkal iztērējusi – tad es nolēmu rīkoties
- 8 pazīmes, ka esat ambiverts: kāpēc viņi ir daudz veiksmīgāki cilvēki nekā introverti vai ekstraverti
- Sinoptiķi prognozē, cik ilgi saglabāsies pelēkais un drūmais laiks: ”Tumsa ilgs ilgāk kā parasti”






