Lielisks kokteilis vasaras vakariem draugu kompānijā: zemeņu sangrija ar mango

Vasarā mēs izbaudām siltu laiku, jūru un laiskus vakarus draugu kompānijā. Lai kopābūšanas mirkļi būtu vēl neaizmirstamāki, piedāvājam brīnišķīgu sangrijas recepti, kurā dominē vasarā iecienītās ogas zemenes.

Sastāvdaļas:

  • 1 pudele baltvīna
  • 1 glāze ūdens
  • 1 glāze cukura
  • 0,5 glāze svaigu piparmētru lapu
  • 120 g apelsīnu liķiera
  • 1 glāze mango biezeņa (ja vēlas, mango var pievienot 6-8 zemenes)
  • 240 g sagrieztu zemeņu
  • 1,5 glāze laima sulas
  • 1 laims, sagriezts šķēlēs
  • Ledus

Pagatavošana:

Katliņā samaisa ūdeni, cukuru un piparmētras, uzvāra.

Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, līdz masa kļūst sīrupveida. Izņemiet piparmētru lapiņas no sīrupa un ļaujiet sīrupam atdzist.

Sajauc apelsīnu liķieri, mango biezeni, iegūto 100 g piparmētru sīrupu, zemeņu šķēles, laima sulu. Liek visu ledusskapī uz nakti vai vismaz 2 stundām.

Pirms pasniegšanas kokteili lej glāzēs (aptuveni vienu trešdaļu), pievieno ledu un atlikušās zemeņu un laima šķēles. Atlikušo glāzes daļu aizpilda ar atdzesētu baltvīnu.

 

Leave a Comment