Vasarā mēs izbaudām siltu laiku, jūru un laiskus vakarus draugu kompānijā. Lai kopābūšanas mirkļi būtu vēl neaizmirstamāki, piedāvājam brīnišķīgu sangrijas recepti, kurā dominē vasarā iecienītās ogas zemenes.
Sastāvdaļas:
- 1 pudele baltvīna
- 1 glāze ūdens
- 1 glāze cukura
- 0,5 glāze svaigu piparmētru lapu
- 120 g apelsīnu liķiera
- 1 glāze mango biezeņa (ja vēlas, mango var pievienot 6-8 zemenes)
- 240 g sagrieztu zemeņu
- 1,5 glāze laima sulas
- 1 laims, sagriezts šķēlēs
- Ledus
Pagatavošana:
Katliņā samaisa ūdeni, cukuru un piparmētras, uzvāra.
Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, līdz masa kļūst sīrupveida. Izņemiet piparmētru lapiņas no sīrupa un ļaujiet sīrupam atdzist.
Sajauc apelsīnu liķieri, mango biezeni, iegūto 100 g piparmētru sīrupu, zemeņu šķēles, laima sulu. Liek visu ledusskapī uz nakti vai vismaz 2 stundām.
Pirms pasniegšanas kokteili lej glāzēs (aptuveni vienu trešdaļu), pievieno ledu un atlikušās zemeņu un laima šķēles. Atlikušo glāzes daļu aizpilda ar atdzesētu baltvīnu.