Lielisks miegs vasaras karstumā. Šie triki palīdzēs jums ātri aizmigt un labi atpūsties

Vispirms jūs nevarat aizmigt un pēc tam visu laiku mostaties? Vasarā tas ir normāli. Bieži vien vasarā mēs guļam maz un ar pārtraukumiem, kā rezultātā no rīta pamostamies bez enerģijas.

Tāpēc pastāstīsim, kā aizmigt un labi atpūsties vasaras naktīs.

Kad mēs gatavojamies nakts atpūtai, mūsu organisms ražo melatonīnu. Šis miega hormons, cita starpā, ir atbildīgs arī par ķermeņa atvēsināšanu naktī. Vasarā šis uzdevums var būt ļoti sarežģīts un var traucēt gan aizmigt, gan labi izgulēties.

Var palīdzēt apkārtējās vides temperatūras pazemināšana. Optimālā temperatūra, pie kuras mēs ērti guļam, ir no 15 līdz 19 grādiem pēc Celsija. Jo augstāka ir telpas temperatūra, jo lielāka ir iespēja, ka nakts laikā pamodīsimies.

Vasarā ir ļoti grūti uzturēt šādu temperatūru telpā bez gaisa kondicionētāja. Tāpēc ir vērts izmēģināt pārbaudītus paņēmienus, kas palīdzēs atvēsināt gan guļamistabu, gan mūsu ķermeni.

Vienkārši līdzekļi labam miegam karstās naktīs

Lai nodrošinātu komfortablu miegu, jāapsver dažas aktivitātes dienas laikā. Ja ārā ir karsts, vajadzētu aizvērt logus un aizklāt tos ar žalūzijām vai aizkariem, lai telpā būtu vēsāks.

Vasarā var būt noderīgi mainīt savu dienas režīmu, piemēram, doties gulēt vēlāk, kad ārā ir vēsāks, un pa dienu pagulēt, lai palīdzētu pārciest karstumu.

Ko vēl varat darīt, lai vasaras naktī gulēt būtu ērti

Mākslīgie audumi – ieteicams izvairīties no pidžamām, kas izgatavotas no poliestera, poliamīda un viskozes, jo īpaši vasarā; no šādiem audumiem izgatavota gultasveļa neveicinās komfortablu atpūtu, jo tā neabsorbēs sviedrus un nevēsinās jūsu ādu.

Grūti sagremojami ēdieni – vasarā jāierobežo pikantu un taukainu ēdienu lietošana, jo tie ir grūti sagremojami un var papildus sakarsēt ķermeni.

Grādīgie dzērieni un kofeīnu saturoši dzērieni – tie neveicina ātru aizmigšanu un mierīgu miegu, turklāt grādīgie dzērieni var arī sasildīt, tāpēc no tā vasaras vakaros vajadzētu izvairīties.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ekrāni, kas izstaro zilu gaismu – visu gadu un jo īpaši laikā, kad ir grūti aizmigt un telpas viegli sakarst, vismaz divas stundas pirms gulētiešanas jāizvairās no elektroniskām ierīcēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment