Liepājnieks ir sašutis – viņš atrod vietu, kur nonāk nojauktie padomju pieminekļi

Liepājā pieminekļa iemītnieki, kas atzīmē nesen nojaukto padomju režīmu, pastaigājas angārā tālu no vēju pilsētas. Atrastājs jautā, vai kāds, kurš vairākas tonnas smago “ocupekli” ieguvis “caur drauga starpniecību”, negrasās pelnīt, to nododot metāllūžņos, un ziņo “Bez Tabu”.

Viņa ne pārāk labi spēlē klavieres. Īsi pēc demontāžas kāds iedzīvotājs to ieraudzīja guļam pie angāra aptuveni 200 kilometrus no Liepājas, lauku apvidū. Iedzīvotājs, kurš atrada pieminekli, bija pārsteigts, uzzinot, kāpēc tas tur atrodas.

Viņš bažījas, ka kāds, kā viņš saka, “uzvārīsies”, vairākas tonnas smago bronzas pieminekli nododot metāllūžņos. Noskaidrots, ka konkrēto angāru nomā Latvijas Okupācijas muzejs, kuram uzticēts glabāt okupāciju slavinošos pieminekļus, to daļas, kuras eksperti mākslinieciskās vērtības un citu apsvērumu dēļ atzinuši par saglabāšanas cienīgām.

Latvijas Okupācijas muzeja direktore Solvita Vība pastāstīja, ka viņiem ir noliktavas laukums Rīgā, taču lielais demontēto priekšmetu skaits apgrūtina to visu izvietošanu.

Viņiem ir atsevišķa noliktavas zona, kas ir angārs, kur var novietot šos priekšmetus. Ir vairāki objekti, ne tikai šis. Konkrētajā angārā jau ir vairāk nekā 10 objekti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment