Lietas, ko jāizdara ar rozēm jūnijā, lai tās ziedētu krāšņāk un ilgāk

Ja vēlies pēc iespējas ilgāk apbrīnot rozes, pievērs tām lielāku uzmanību jūnija mēnesī.

Ir rožu ziedēšanas sezona, kas nozīmē, ka daudzi dārzi izskatās skaisti un krāsaini, un ir vienkāršs veids, kā šo krāšņumu pagarināt. Pieredzējusī dārzniece Lauresa sociālajos tīklos ir dalījusies ar saviem sekotājiem veidos, kā pagarināt pirmo rožu ziedēšanu un veicināt atkārtotu ziedēšanu.

Viņa apgalvo, ka noteikti jānoņem uzziedējušās galviņas, jo tas stimulē jaunu augšanu, kā arī uztur rožu krūmu sakoptāku.

Rožu apgriešana ir neticami vienkārša, tā aizņem mazāk nekā piecas minūtes, un jums tas jādara tikai reizi nedēļā. Jums būs nepieciešamas dārza šķēres un cimdi, lai pasargātu rokas no ērkšķiem.

Kā apgriezt rozes jūnijā

Viss, kas jums jādara, ir jāmeklē rozes ar nokaltušām un izbalējušām ziedlapiņām un pēc tam tās jānogriež zem zieda pie pirmās lapas, jo tieši tur parādīsies jauns zieds.

Nav obligāti jānogriež katrs zieds atsevišķi, atrodiet pirmo piecu lapu komplektu un nogrieziet taisnā leņķī pret visu zaru, kas jau ir pārziedējis.

Kad esat nogriezuši ziedus, pārliecinieties, ka visas ziedlapiņas ir notīrītas un pareizi izmestas, jo tās var piesaistīt kaitēkļus.

Lasi vēl: 6 uzriez nepamanāmas kļūdas, kas izraisa sliktu augsnes kvalitāti

Kādā diennakts laikā jāgriež rozes

Rožu apgriešanu vislabāk veikt agri no rīta vai vēlu pēcpusdienā, kad temperatūra ir daudz zemāka un augs ir mazāk pakļauts stresam.

Pārliecinieties, ka rozes tiek arī bagātīgi laistītas, vismaz reizi nedēļā. Ņemiet vērā, ka siltās asaras dienās rozes  ir pakļautas vismaz sešām stundām saules dienā. Ja ir ļoti karsts, tad rozēm ir nepieciešama ne tikai reizi nedēļā, bet pat divas reizes. Bet nepārspīlējiet, uzmaniet, lai augsne nav pārāk apūdeņota, lai neveidots sakņu puves draudi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Barojiet rozes ar atbilstošu mēslojumu, jo tas arī pagarinās to ziedēšanas laiku un ļaus jūsu dārzam šovasar izskatīties lieliski.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment