Lietas skapī smaržos neticami gardi: metodes, ko izmanto dārgās viesnīcās

Dažkārt pat tīras lietas, mazliet nogulējušas skapī, iegūst nepatīkamu aromātu.

Veļas uzglabāšana skapī – tas nav tas vienkāršākais. Kā rāda prakse, nepietiek vienkārši izmazgāt drēbes vai gultas veļu, lai viss dzīvoklī smaržotu pēc kalnu svaigumu. Diemžēl, kādu laiku nogulējusi plauktā, veļa var iegūt pelējuma smaku, ko ir ļoti grūti izvadīt.

Kas padarīs jūsu veļu svaigi smaržojošu

Pastāv vairākas iespējas, kā aromatizēt veļu. Pirmkārt, jūs varat apsvērt veļas kondicionierus. Parasti, izmantojot šos produktus, pēc mazgāšanas līdz pat divām nedēļām tiks nodrošināta salīdzinoši nemainīga smarža.

Tomēr paturiet prātā, ka visu ražotāju smaržas noturība ir atšķirīga. Turklāt daudz kas būs atkarīgs no tā, kāda veida veļu vēlaties aromatizēt. Ja runa ir par vannas dvieļiem vai gultasveļas komplektu, kas guļ skapī, tad, protams, patīkama smarža būs arī pēc divām nedēļām. Bet, ja runa ir par apģērbu, smarža, protams, izzudīs pēc vienas vai divām valkāšanas dienām.

Ja nezināt, ko likt savā skapī, lai veļa un apģērbs labi smaržotu, un līdz galam nesaprotat, ar ko varētu aromatizēt savu veļu, sāciet ar to, kas vienmēr ir pa rokai.

Lasi vēl: Būšu godīga… nevienam nenovēlu pieļaut šādu kļūdu

Vispirms varat izmantot parastas tualetes ziepes. Pietiek uzlikt uz skapja plaukta nelielu gabaliņu, un jau pēc dienas jūsu veļa jūs patīkami pārsteigs ar savu aromātu. Paturiet prātā, ka jo dārgākas ziepes, jo noturīgākas ēteriskās eļļas tiek izmantotas to pagatavošanā, attiecīgi – jo spilgtāka smarža būs jūsu skapī.

Runājot par to, kā izvietot ziepes skapī, nav vienotas receptes. Jūs varat vienkārši novietot vienu ziepju gabaliņu uz plaukta ziepju trauciņā. Varat arī sarīvēt ziepes un sadalīt tās vairākās porcijās, novietojot tās dažādos skapja stūros. Sasmalcinātām ziepēm būs spilgtāka smarža nekā veselam gabaliņam, taču tās arī ātrāk izžūs. Paturiet prātā, ka ziepes ātri izžūst, tāpēc vismaz reizi nedēļā ziepes būs jāapsmidzina ar tīru ūdeni no smidzinātāja, lai pastiprinātu smaržu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Kad mūsu mammas un vecmāmiņas domāja, kā piešķirt veļai patīkamu smaržu, un tualetes ziepju izvēle varēja būt labāka, viņas skapī ievietoja ķekaru žāvētas lavandas. Šī metode ir laba, jo lavanda ir ne tikai brīnišķīgs dabisks aromāts, bet arī lielisks līdzeklis pret kodēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapa’!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment