Gaļas kartupeļu ēdienu receptes ir plašas un daudzveidīgas, piedāvājot dažādas garšas un piedevas. Šīs receptes ir tik daudz un tik atšķirīgas, ka tos nav iespējams uzskaitīt vienā rindā.
Nesen es uzzināju par vēl vienu interesantu recepti – mans draugs atgriezās no ilgstoša komandējuma Lietuvā un man parādīja, kā pagatavot garšīgus kartupeļu cepelīnus!
Svarīgi atzīmēt, ka cepelīni ir tradicionāls ēdiens Lietuvā un arī diezgan pazīstams Polijas ziemeļu reģionos.
Cepelīni, kas arī pazīstami kā kartupeļu klimpas, ir gatavoti, izmantojot rīvētus kartupeļus. Lai pastiprinātu to garšu, tos parasti pilda ar maltu gaļu, biezpienu vai sēnēm, atkarībā no personīgajām gaumēm.
Pateicamies mūsu kaimiņiem par to, ka viņi ir iepazīstinājuši mūs ar cepelīnu recepti, ko tagad baudām arī Latvijā. Šī recepte noteikti ir iekļāvusies daudzu latviešu ēdienkartēs.
Runājot par lielumu un sātīgumu, cepelīni parasti ir aptuveni 10 centimetrus gari. Tomēr šis izmērs var atšķirties atkarībā no tā, kā tie tiek pagatavoti katras saimnieces vai saimnieka virtuvē. Būtiski ir piebilst, ka pēc vārīšanas cepelīni tiek parasti pasniegti kopā ar skābu krējumu vai kādu citu garšīgu mērcīti.
Šoreiz mēs vēlamies piedāvāt jums aizraujošu un garšīgu cepelīnu recepti.
Šķir otru lapu, lai redzētu Sastāvdaļas un pagatavošanas gaitu!